Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ωραία τα σχέδια, αναγκαίο το έργο
afoi poriazi
Ωραία τα σχέδια, αναγκαίο το έργο
07.02.2019 | 20:15

Ωραία τα σχέδια, αναγκαίο το έργο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Της Χριστιάνας Καλογήρου, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Πάντα, και χθες και σήμερα και αύριο, ένας είναι ο στόχος μας: η θεμελιωμένη, η σταθερή, η καθημερινή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά μας.

Το όραμα είναι μια μεγαλεπήβολη λέξη. Προτιμώ την πεζή λέξη του στόχου. Των πολλών και μικρών στόχων, που ο ένας πολλαπλασιάζει τον άλλον, προστίθεται, μεγαλώνει και αλλάζει προοδευτικά και σταθερά τα πράγματα.

Μας ενδιαφέρει, συνεπώς, και εκεί είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι, η διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών που αποτελούν προϋπόθεση για μια κοινωνία ζωντανή, οικονομικά δυνατή και εύρωστη, που δημιουργεί και παράγει και με βάση τις δυνατότητές της είναι ανοιχτή στον κόσμο.

Αυτό που έχει σημασία είναι η καθεμία και ο καθένας που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, να έχει τη δυνατότητα βελτίωσης της ζωής του. Και αυτό μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης συλλογικής μας κατάστασης, που διαρκώς γίνεται καλύτερη, κινείται και αλλάζει, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στα νέα αιτήματα και στις νέες ανάγκες της εποχής.

Η φιλοσοφία της δράσης μας είναι να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, ώστε οι παραγωγοί μας να βελτιώνουν διαρκώς το εισόδημά τους. Να αναδείξουμε το Βόρειο Αιγαίο ως αυτό που είναι, έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τουριστικό προορισμό. Με τις αναγκαίες υποδομές, τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και των χρηματοδοτικών πηγών.

Η προσπάθειά μας, πάντα με τα κριτήρια που προανέφερα, είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη να έχει πάντα μια ισορροπία, μια κατά το δυνατόν εσωτερική ενότητα και μια προοπτική. Γι’ αυτό στην Περιφέρειά μας, Περιφέρεια με δέκα κατοικημένα νησιά, πρώτο μέλημά μας είναι να συνδέεται το «μικρό» με το «μεγάλο» -αν και δεν υπάρχει μικρό, δεν υπάρχει μεγάλο- να τηρούμε πάντα μια ισορροπία, να είναι το ενδιαφέρον μας ζωντανό για κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και δημιουργούν.

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα στις δυσκολίες της κρίσης σήκωσε και σηκώνει και το βάρος του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος. Δεν θα επεκταθώ σε κάτι που είναι ήδη γνωστό. Οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν με δημοκρατικό πνεύμα και αλληλεγγύη αυτό το πρωτόγνωρο ζήτημα. Το αίτημα της αποσυμφόρησης που διατυπώνουμε με έμφαση, παραμένει επιτακτικό και επείγον. Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε αυτή την ανάγκη στους υπευθύνους.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Ωραία τα σχέδια, αναγκαίο το έργο. Το θεμέλιο είναι η εμπιστοσύνη. Αυτή πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες.

Υποχρέωσή μας είναι με επίμονη και πειθαρχημένη εργασία και με κριτήριο πάντα το αποτέλεσμα, να κάνουμε πάντα το καλύτερο.

Δεν είμαστε παρά υπηρέτες των συμπολιτών μας.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018