''Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες'', ανέφερε η ίδια.
''Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα'', αναφέρει.
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες εργασίας
Δουλεύουν 15 ολόκληρες ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα γα ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία, καθώς αμείβονται με 1,61 δολάρια μηνιαίως.
Τα εργοστάσια παιχνιδιών είναι για αυτούς τους ανθρώπους στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Στο γράμμα ο εργάτης προτρέπει όποιον το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
''Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας''.