Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: O Ντομινίκ Κάμινγκς αποτελεί πλέον “παρελθόν” για τη Ντάουνινγκ Στριτ
facebook seminaria
Βρετανία: O Ντομινίκ Κάμινγκς αποτελεί πλέον “παρελθόν” για τη Ντάουνινγκ Στριτ
14.11.2020 | 16:59

Βρετανία: O Ντομινίκ Κάμινγκς αποτελεί πλέον “παρελθόν” για τη Ντάουνινγκ Στριτ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Είναι το τέλος της εποχής Κάμινγκς”, γράφει ο Guardian, καθώς ο κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, όπως αναμενόταν, αποχώρησε από τη Ντάουνινγκ Στριτ χθες. “O Ντομινίκ Κάμινγκς αφήνει ένα κενό στην καρδιά του Νο 10”, εκτιμά ο συντάκτης της εφημερίδας The Guardian.

Κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε γνωστό στους Financial Times ότι η έξοδος του κ. Κάμινγις ήταν η κατάληξη “μιας ημέρας οργής”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε συνάντηση 45 λεπτών μαζί με τον Κάμινγκς και τον πρώην διευθυντή επικοινωνίας Λι Κέιν, που και αυτός παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν τη “γενική τους συμπεριφορά”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ωστόσο, ο κ. Κέιν υποστηρίζει στη Daily Telegraph ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν “ζεστή” και ότι ο κ. Κάμινγκς απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι προέβαινε σε ενημερώσεις που στρέφονταν κατά του Μπόρις Τζόνσον, επιμένοντας ότι πρόκειται για “εφεύρημα” των αντιπάλων του.

Οι Times εκτιμούν ότι ο κ. Τζόνσον αποφάσισε “να αποδεσμεύσει αμέσως” το δίδυμο Κάμινγκς – Κάιν, λόγω φόβων ότι η παραμονή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ "θα δηλητηρίαζε την ατμόσφαιρα” στους διαδρόμους της εξουσίας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι σημείωναν στους Times ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα “τεράστιο ξεκαθάρισμα” των βοηθών που είχαν διοριστεί από από τους Κάμινγκς και Κέιν. Η εφημερίδα προβλέπει ότι υπουργοί της κυβέρνησης θα αποκαταστήσουν την επιρροή τους στις αποφάσεις της Ντάουνινγκ Στριτ.

Εν τω μεταξύ, έχουν ξεκινήσει εικασίες για το ποιος μπορεί τώρα να γίνει ο μόνιμος προϊστάμενος του προσωπικού στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο Σάτζιντ Τζάβιντ προαλείφεται για αυτή τη θέση, θεωρούν η Telegraph και οι Times, αν και πηγές κοντά στον πρώην υπουργό των Οικονομικών υποβάθμιζαν αυτή την εκτίμηση.

Τέλος η Sun εγείρει ανησυχίες για τη μελλοντική κατεύθυνση της κυβέρνησης και επιμένει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να ακολουθήσει “το εύκολο πρόγραμμα” των Εργατικών.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018