Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- Covid: Ο εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών συνιστάται από τους κορυφαίους ιατρούς του Ηνωμένου Βασιλείου
ikteo limnou
Βρετανία-  Covid: Ο εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών συνιστάται    από τους κορυφαίους ιατρούς του Ηνωμένου Βασιλείου
14.09.2021 | 09:48

Βρετανία- Covid: Ο εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών συνιστάται από τους κορυφαίους ιατρούς του Ηνωμένου Βασιλείου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Υγιή παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν μία δόση εμβολίου Covid, ανέφεραν5 οι επικεφαλής ιατροί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο καθηγητής Κρις Γουίτι , που ηγείται της ομάδας των ιατρικών συμβούλων της κυβέρνησης, δήλωσε ότι ήταν μια "δύσκολη απόφαση" και δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι πρόκειται για "ασημένια σφαίρα".

Έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα “σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο” για να περιοριστεί το ενδεχόμενο μιας “νέας σχολικής αναστάτωσης” τους επόμενους μήνες.

Σε συνδυασμό με το οριακό όφελος για την υγεία που εντοπίστηκε από την επιτροπή εμβολιασμών, σημαίνει ότι η προσφορά εμβολίου Covid σε όλα τα παιδιά ήταν επιβεβλημένη, τόνισε ο σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Μόνο τα άμεσα οφέλη για τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας εξετάστηκαν στην ανασκόπηση και όχι ο ευρύτερος αντίκτυπος στην κοινωνία, μετέδωσε το BBC.

Τα παιδιά με προβλήματα υγείας και τα παιδιά που ζουν με κλινικά ευάλωτα άτομα έχουν ήδη ενημερωθεί ότι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο - και τους προσφέρονται δύο δόσεις.

Τα παιδιά αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου ένα στα οκτώ από τα τρία εκατομμύρια παιδιά της ηλικιακής ομάδας από 12 έως 15 ετών.

Σπάνιοι οι θάνατοι από Covid μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων

Οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πεθάνουν με Covid-19 από εκείνους που δεν είναι ή είχαν μόνο μία δόση, δείχνουν τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών (ONS). Από τους 51.000 θανάτους από Covid στην Αγγλία την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2021, μόνο 256 θάνατοι σημειώθηκαν σε ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Ήταν κυρίως άτομα με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και αντιμετώπιζαν πολύ υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από Covid-19.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018