Στην ανακοίνωσή τους οι τρεις εκ των συλληφθέντων κάνουν λόγο για «συνειδητή επιλογή αντίστασης», που «δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό», καθώς «η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση».
«Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.
Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη. Δεν συνεργαζόμαστε- δεν απολογούμαστε. Ζήτω η αναρχία» συμπληρώνεται στο κείμενο, όπου προαναγγέλλεται και αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεση.
Στις έρευνες που έγιναν στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου βρέθηκαν δύο αποσπάσματα προκηρύξεων για την ανάληψη ευθύνης στις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Transam Trading Co ΕΠΕ στο Χαλάνδρι (ανάληψη ευθύνης από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Φωτιές στον Ορίζοντα) και κατά του σπιτιού του Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου (Μαχόμενη Μειοψηφία/ Κομάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος). Επίσης, βρέθηκε αφίσα που είχε αναρτηθεί σε ξένο blog και απεικόνιζε το κτίριο του Πρωτοδικείου στην Λ.Ριανκούρ μετά την έκρηξη.























