Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Από 15 Ιουνίου υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση εργασίας
achilladelis
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Από 15 Ιουνίου υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση εργασίας
18.06.2021 | 21:51

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Από 15 Ιουνίου υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση εργασίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε η απόφαση 30357/2021 με την οποία κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 20/01/2021 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ‘’Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας’’ με Π.Κ. 2/26-01-2021 για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου που αυτή αφορά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου:

«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι αμοιβής και εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να αναπροσαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σύμφωνα με την απόφαση.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο της σύμβασης που αφορά την επαναπρόσληψη πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για όλους τους εργαζόμενους εάν δεν έχει ήδη γίνει και ανάλογα τις πληρότητες να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρήσουν σε ελέγχους για την εφαρμογή και την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συναινούν σε συμφωνίες με όρους υποδεέστερους από αυτούς που προβλέπονται από τη σύμβασή μας. Αν υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα να καταγγέλλονται στο Σωματείο μας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018