Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία!

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία!
04.10.2022 | 19:08

Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική η Τουρκία, με τη σκυτάλη να παίρνει ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είπε ότι η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου είναι τουρκική.

Όπως είπε ο Μπατχσελί σε μέλη του κόμματός του, «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριαρχία στα 12 νησιά είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα».

«Στην πραγματικότητα, μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών παραμένει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης, η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αυτά τα νησιά», ανέφερε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν.

«Τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο. Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία», συνέχισε ο Μπαχτσελί.

Και εξαπέλυσε εκ νέου απειλές: «Ανακοινώνω στον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα και το δίκαιό μας», είπε ο Μπαχτσελί.

 

Πηγή:euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel