Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία!

afoi poriazi

Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία!
04.10.2022 | 19:08

Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική η Τουρκία, με τη σκυτάλη να παίρνει ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είπε ότι η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου είναι τουρκική.

Όπως είπε ο Μπατχσελί σε μέλη του κόμματός του, «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριαρχία στα 12 νησιά είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα».

«Στην πραγματικότητα, μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών παραμένει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης, η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αυτά τα νησιά», ανέφερε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν.

«Τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο. Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία», συνέχισε ο Μπαχτσελί.

Και εξαπέλυσε εκ νέου απειλές: «Ανακοινώνω στον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα και το δίκαιό μας», είπε ο Μπαχτσελί.

 

Πηγή:euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018