Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας έκανε αναπαράσταση τον τρόπο που η κατηγορούμενη φέρεται να προκάλεσε ασφυξία στη Μαλένα

Apothiki Workshops Banner2 750

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας έκανε αναπαράσταση τον τρόπο που η κατηγορούμενη φέρεται να προκάλεσε ασφυξία στη Μαλένα
01.11.2024 | 10:43

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας έκανε αναπαράσταση τον τρόπο που η κατηγορούμενη φέρεται να προκάλεσε ασφυξία στη Μαλένα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε… αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη η Ρούλα Πισπιρίγκου προκάλεσε ασφυξία στην κόρης της Μαλένα προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, επιχειρώντας να αποδομήσει την κατάθεση του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που επιμένει ότι ο θάνατος του κοριτσιού ήταν ασφυκτικός με γυμνά χέρια σηκώθηκε και έκλεισε με το χέρι του το στόμα και τη μύτη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

  • Αλ.Κούγιας: Θα το κάνω στην κ. Πισπιρίγκου.
  • Ρ.Πισπιρίγκου: Να γυρίσω όπως ήταν η Μαλένα;
  • Αλ.Κούγιας: Εδώ, όπως είναι το χέρι (ψηλά στη μύτη) μπορώ να κλείσω τη μύτη;
  • Πρόεδρος: Μην το κάνετε γιατί έχει και ζέστη…
  • Αλ.Κούγιας: Όλοι θα το κάνετε. Εδώ κρίνεται η ανθρώπινη ελευθερία. Προσπαθώ να το κάνω με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Ν.Καρακούκης: Είναι εκδορές.
  • Αλ.Κούγιας: Είπε κανείς ότι δεν έχει κοκκινίλα;
  • Ν.Καρακούκης: Αν πάει και το άλλο χέρι, κλείνουν οι αεροφόροι.
  • Αλ.Κούγιας: Δηλαδή θα διαλέξει αυτό τον τρόπο;
  • Ν.Καρακούκης: Ο δράστης δεν διαλέγει, διαλέγει να κλείσει το στόμα … αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
  • Αλ.Κούγιας: Θα πιέζω με όλη μου τη δύναμη στο σημείο που δεν κλείνει;
  • Ν.Καρακούκης: Αυτό κοιτάει ο δράστης…
  • Αλ.Κούγιας: Θα το κάνουν όλοι .
  • Ν.Καρακούκης: Να προσέξουν να μην πάθουν καμία ζημιά …
    Αλ.Κούγιας : Τι ζημιά να πάθουν, ζημιά έχει πάθει μόνο η κατηγορούμενη. Ξέρετε αν η κατηγορούμενη είχε νύχια;
  • Ν.Καρακούκης: Αν είχε κάποιος γάντια δεν θα μπορούσε να γίνει.


Καλόγρηας: Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας

Τη σκυτάλη των καταθέσεων παρέλαβε στη συνέχεια ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, ο οποίος έχει συνυπογράψει με τον κ.Καρακούκη την έκθεση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καταλήγοντας ότι ο θάνατός τους ήταν ασφυκτικός.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο έμπειρος ιατροδικαστής ήταν κάθετος πως η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και αμφισβήτησε την ιατροδικαστική έκθεση της Χρ.Τσάκωνα.

«Ένα ιστολογικό εύρημα, όπως η κενοτοπιώδης εκφύλιση, δεν μπορεί να σημαίνει ηπατική ανεπάρκεια. Είναι ξεκαθαρισμένο στην ιατροδικαστική κοινότητα αυτό. Ούτε η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να είναι αιτία αιφνίδιου θανάτου», τόνισε ο κ.Καλόγρηας, ενώ σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία της Χρ.Τσάκωνα είπε ότι παθαίνει «επιστημονικό ίλιγγο».

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel