Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αισιόδοξος για αυτοδυναμία της ΝΔ ο πρωθυπουργός -Αποκλείει αλλαγή εκλογικού νόμου, πού ποντάρει

the roots web banners 06

Αισιόδοξος για αυτοδυναμία της ΝΔ ο πρωθυπουργός -Αποκλείει αλλαγή εκλογικού νόμου, πού ποντάρει
19.11.2025 | 09:38

Αισιόδοξος για αυτοδυναμία της ΝΔ ο πρωθυπουργός -Αποκλείει αλλαγή εκλογικού νόμου, πού ποντάρει

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Επίμονα αισιόδοξος για τη δυνατότητα της ΝΔ να κερδίσει με αυτοδυναμία τις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Έδειξε αποφασισμένος να εμφυσήσει σε όλο τον κομματικό και κυβερνητικό οργανισμό τη δική του πίστη απορρίπτοντας σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Εκλογές θα γίνουν το 2027», είπε ορθά κοφτά, προσθέτοντας πως θα διεξαχθούν με τον ίδιο εκλογικό νόμο. Παρά τις εισηγήσεις, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δέχεται κατά καιρούς τόσο από στενούς συνεργάτες του όσο και από πολλούς βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει ένδειξη ηττοπάθειας που μπορεί να οδηγήσει σε αποσυσπείρωση και τελικά, αντί να φέρει πιο κοντά την αυτοδυναμία να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και στη συνέντευξη μίλησε για στρατηγική μίας κάλπης στην οποία η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία. «Και όλα αυτά που ακούω, διαβάζω, σενάρια, «διπλές κάλπες», «τριπλές κάλπες», δεν υπάρχουν αυτά στο δικό μου το μυαλό», πρόσθεσε. Κάτι που εκλήφθηκε και ως μία έμμεση απάντηση στην ανησυχία και τους προβληματισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, για τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου μετά τις εκλογές, όπως μεταφέρθηκαν σε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Οικονομία και καθημερινότητα δείχνουν τον δρόμο προς την αυτοδυναμία

Για να φτάσει η ΝΔ στις εκλογές του 2027 με όρους αυτοδυναμίας, καλύπτοντας μέχρι τότε την απόσταση που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις την χωρίζει από το απαιτούμενο ποσοστό ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως ποντάρει στην οικονομία και την καθημερινότητα. Στέλνοντας, εμμέσως,  μήνυμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κυρίως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να καταναλώσουν την ενέργεια τους στην επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και όχι σε σενάρια για την επόμενη μέρα.

Πάνω από 2 δισ. ευρώ για στήριξη εισοδήματος και νέα μέτρα έως το τέλος του έτους

«Θα δώσουμε παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου. Προανήγγειλε νέα μέτρα έως το τέλος του έτους για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, δείχνοντας πως αναζητούνται διαρκώς λύσεις για μείζονα προβλήματα της κοινωνίας. Και εξήγγειλε άμεση στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων έως το τέλος του έτους και επανέλαβε τη δέσμευση για πληρωμή της βασικής ενίσχυσης έως το τέλος Νοεμβρίου επιχειρώντας να κατευνάσει τον αγροτικό κόσμο. Ένα κρίσιμο μέτωπο που η κυβέρνηση θέλει να κλείσει αποκαθιστώντας τη σχέση της μαζί του.

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους ελέγχους στην αγορά και στις τιμές της ενέργειας για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και έδωσε έμφαση σε ζητήματα καθημερινότητας. Από την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς με την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων σε γραμμές που έχουν μεγάλη κίνηση, καθώς και στο σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ για να συνεχιστεί η λειτουργία τους με λύσεις για τους πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel