Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>«Στο σφυρί» στις 23 Σεπτεμβρίου το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου

the roots web banners 06

«Στο σφυρί» στις 23 Σεπτεμβρίου το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου
18.09.2014 | 17:04

«Στο σφυρί» στις 23 Σεπτεμβρίου το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα
Στο «σφυρί» βγαίνει στις 23 Σεπτεμβρίου η ιστορική κατοικία της οδού Τριπόδων στην Πλάκα που στέγασε το «ζεύγος Κοκοβίκου». Το σπίτι του Αντωνάκη από την διάσημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» είναι ανάμεσα στα νεοκλασικά και διατηρητέα που παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Η λαϊκή κατοικία με την αυλή και τη σκάλα στο πλάι υπήρξε το κινηματογραφικό σπίτι «του κυρίου και της κυρίας Κοκοβίκου». Στους διαδρόμους του και στην αυλή ακούστηκαν οι θρυλικές ατάκες «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» και «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου».
 
Παρά την κινηματογραφική του ιστορία, το σπίτι σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και βγαίνει σε δημοπρασία σε λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της ανάπλασης της ιστορικής περιοχής κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
 
Πηγή: lesvosreport.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel