Η ελληνική κουζίνα φαίνεται πως συνεχίζει να σαρώνει και να αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς κατέχει εξέχουσα θέση στις γαστρονομικές λίστες του Taste Atlas.
Ο Ερρίκος Τρουμούλης θυμάται ακριβώς την ημερομηνία του περιστατικού. Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου.
Ο Κωνσταντίνος Γούσιας είναι μια εξαιρετική περίπτωση νέου επιστήμονα με διεθνή αναγνώριση στην νευροχειρουργική εγκεφάλου - Μετά τη Γερμανία επιστρέφει στην Ελλάδα για να προσφέρει
Ένα δημοσίευμα-διθύραμβο για την Ελλάδα και τη δυναμική επάνοδό της μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, ενώ φιλοξενεί και συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, αυτή τη στιγμή, ένα φτιαγμένο από τον ‘Ανθρωπο διαστημόπλοιο γυρίζει τον Ήλιο με ταχύτητα 600.000 χιλιόμετρα την ώρα ενώ χάρη σε μια ασπίδα θερμότητας που έφτιαξαν μηχανικοί και αντέχει θερμοκρασία ενός εκατομμυρίου βαθμών Κελσίου, επιστήμονες εκτελούν πειράματα σε… θερμοκρασία δωματίου.
Δέκα νέοι Ελληνες –όλοι κάτω των 25, φοιτητές σε ελληνικά ΑΕΙ ή πρόσφατα πτυχιούχοι τους– γεμάτοι δύναμη, μεράκι και κέφι για δουλειά επέστρεψαν από το Παρίσι με ένα χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM.
ΑΘΗΝΑ. Με τη σπάνια διάκριση του «Καλύτερου Ελαιοπαραγωγού της Ευρώπης» τιμήθηκαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO)
Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από ατομικά ελαιοτριβεία που έχουν κατασκευάσει οι Ιταλοί, αφού λειτουργούν όπως τα κανονικά, με τη φυγόκεντρο δύναμη, όπως εξηγεί στη «Νέα Κρήτη» ο Μηνάς Καμπιτάκης, αποκαλύπτοντας δημόσια τη σημαντική του εφεύρεση, που από φέτος είναι πλέον στη διάθεση των ελαιοπαραγωγών!
Ανάμεσα στους καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου βρίσκεται μια Ελληνίδα νηπιαγωγός, η οποία μίλησε στο iefimerida.gr για τις πολλαπλές διακρίσεις που έχει λάβει μέσα από τη μέθοδο διδασκαλίας της.
Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα, κερδίζοντας με 7-5, 6-3 την Καρολάιν Ντολεχάιντ.
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon