Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ασημένιο βραβείο για το ρομποτικό «χέρι της ελπίδας»
afoi poriazi
Ασημένιο βραβείο για το ρομποτικό «χέρι της ελπίδας»
16.09.2016 | 17:20

Ασημένιο βραβείο για το ρομποτικό «χέρι της ελπίδας»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Με το Silver Award βραβεύθηκε το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης "Παντελής Ι. Κυριάκης" για την πρωτοποριακή εφαρμογή του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στο πλαίσιο του διαγωνισμού Healthcare Business Awards 2016.

Τα Healthcare Business Awards, διοργάνωσε το Health Daily με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, καινοτομικές εφαρμογές, καθώς και θεραπευτικές πρακτικές φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από σημαντικές προσωπικότητες που εκπροσωπούν όλους τους φορείς της Υγείας, καθώς και από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Το καινοτομικό σύστημα Hand of Hope, το οποίο σημειωτέον εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων λόγω εγκεφαλικού, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων ή άλλων μυικών δυσλειτουργιών.  

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που το καθιστά μοναδικό, είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον.    

«Η βράβευσή μας με την υψηλή αυτή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και επαυξάνει την ευθύνη μας, ώστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τις προσπάθειες να διευρύνουμε τις επιστημονικές μας δυνατότητες στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Συγχρόνως, μας δίδεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη συμβολή της υψηλής τεχνολογίας στο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κάθε ασθενή που μας εμπιστεύεται» αναφέρει σε δήλωσή του ο φυσικοθεραπευτής-εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης.

SILVER AWARD

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018