Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές της Νομικής!
afoi poriazi
Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές της Νομικής!
25.02.2013 | 12:55

Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές της Νομικής!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Με το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας στο διεθνή διαγωνισμό Εμπορικής Διαμεσολάβησης τιμήθηκε η Νομική Σχολή Αθηνών, με τους φοιτητές που επελέγησαν να κερδίζουν ακόμα και τις πιο έμπειρες ομάδες από φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, διεξήχθη από 8 -13 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 500 φοιτητές, 100 επαγγελματίες διαμεσολαβητές και 66 πανεπιστήμια από 31 χώρες από όλο τον κόσμο.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η προσομοίωση διαμεσολάβησης - διαπραγμάτευσης επί υποθέσεων αστικής εμπορικής φύσεως.

Χρειάστηκαν, σύμφωνα με το "Έθνος", πέντε ημέρες εξαντλητικών διαμεσολαβήσεων, με την ελληνική ομάδα να αναλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις.

Κάθε ομάδα εκπροσωπούσε μία από τις δύο "αντίδικες" εταιρείες, οι οποίες προκειμένου να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά προσέφυγαν στη διαμεσολάβηση υπό τους όρους του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σε κάθε γύρο, η ομάδα των φοιτητών συμμετείχε με δύο εκπροσώπους της ως διαπραγματευόμενα μέρη, ενώ τη διαδικασία διηύθυνε ένας έμπειρος επαγγελματίας διαμεσολαβητής.

Η ελληνική ομάδα απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές, τόσο για την προετοιμασία της όσο και για την ετοιμότητά της να αντιδρά με οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση στα ανακύπτοντα ζητήματα.

Στην ομάδα που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ήταν οι Φαίδωνας Βαρέσης (3ο έτος), Χλόη Ιορσανίδου (4ο έτος), Ειρήνη Κικαρέα (3ο έτος) και Αθανάσιος Τασόπουλος (3ο έτος) υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Αστικού Δικαίου και διαπιστευμένου διαμεσολαβητή από το Chartered Institute of Arbitrators Αντωνίου  Καραμπατζού, ενώ υπήρξε και η συνδρομή του Απόστολου Γιαννακούλια, LL.M (NYU), δικηγόρου Αθηνών και επίσης διαπιστευμένου από το Chartered Institute of Arbitrators.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018