Η αναφορά του κ Ζερδελή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει:
«Σε ερώτησή μας με Αριθμ. Πρωτ. 2338/8.9.2014 σας γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα που προκύπτει από τον υποβιβασμό των δύο αυτών σχολικών μονάδων, καθώς αυτά υποβιβάστηκαν χωρίς να λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες των συγκεκριμένων χωριών.
Στην απάντησή σας με ημερομηνία 2.10.2014 μας ενημερώνεται ότι θα τοποθετηθούν από ένας δάσκαλος στο ολοήμερο τμήμα των σχολείων αυτών και προσμετράτε το ολοήμερο τμήμα στο πρωινό πρόγραμμα διαιρώντας το συνολικό αριθμό των μαθητών του σχολείου δια τρία.
Οι δάσκαλοι του πρωινού προγράμματος θα παραμένουν, όμως, δύο. Το πρωινό και το ολοήμερο σχολείο δεν λειτουργούν ταυτόχρονα και άρα δεν μπορούμε να αθροίσουμε τους δασκάλους που διδάσκουν συνολικά και να τους διαιρέσουμε με το συνολικό αριθμό των μαθητών.
Η παράβλεψη από μέρους σας του γεγονότος αυτού συνιστά άγνοια της σχολικής πραγματικότητας και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα νησί που η πολιτική της κυβέρνησής σας έχει πολλαπλά πλήξει. Οι κάτοικοι που υφίστανται τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, ωστόσο, εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τη θέση του πολίτη δεύτερης κατηγορίας στην οποία τους έχετε καταδικάσει.
Με τη διαμαρτυρία που σας καταθέτω, οι γονείς των μαθητών των σχολείων του Κάσπακα και του Θάνους της Λήμνου και οι κάτοικοι των χωριών ζητούν την άμεση τοποθέτηση τρίτου εκπαιδευτικού, ώστε να λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία με έναν επιπλέον δάσκαλο στα πρωινά τμήματα όπως και πέρυσι.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας».
Διαβάστε εδώ τη σχετική ερώτηση του κ. Ζερδελή και εδώ την απάντηση του κ. Λουβέρδου.
























