Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση Καλογήρου με τον Υπ Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (photos)

the roots web banners 06

Συνάντηση Καλογήρου με τον Υπ Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (photos)
28.11.2014 | 09:57

Συνάντηση Καλογήρου με τον Υπ Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα, είχε το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Εκτός από τα θέματα που τέθηκαν και σχετίζονται με το σοβαρό ζήτημα της κατάθεσης του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση διάθεση πόρων, για την υλοποίηση αναγκαίων έργων. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των έργων συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου καθώς και εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Επίσης, ζήτησε οι Περιφέρειες να έχουν το δικαίωμα εκτέλεσης μικρών και μεσαίων αγροτικών έργων ποσού έως ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως πχ έργων που σχετίζονται με τη διαχείριση υδατικών πόρων και τους αναδασμούς. Όπως είπε, οι Περιφέρειες μπορούν να αποτελέσουν τον πιο αποτελεσματικό φορέα σχεδιασμού και υλοποίησης μικρών και μεσαίων έργων, αλλά με υψηλό δείκτη ανταποδοτικότητας για τις τοπικές κοινωνίες και να λειτουργήσουν ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας. 

                                       kalogirou ana2

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel