Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «η φρεγάτα και η πυραυλάκατος θα είναι εκεί αύριο το πρωί. Έχουν προωθηθεί πέντε ελικόπτερα 2 C-130. Προωθούμε δύο Super Puma, ένα από Λήμνο, ένα από Χίο» και πρόσθεσε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη της επιχείρησης.
Ο υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά από τις 07:00 ενώ ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ μίλησε με τον ιταλό ομόλογό του. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ, με τα κύματα να φτάνουν τα 3,5 μέτρα.
«Δεν έχουμε σαφή εικόνα της πυρκαγιάς» είπε ο Υπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι «οι αλβανικές αρχές έχουν προθυμοποιηθεί να στείλουν σκάφη. Γίνεται ό,τι μπορεί να γίνει».
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ελικόπτερο Σικόρσκι πέταξε πάνω από το σημείο, όμως το χαλάζι το εμπόδισε. «Η κατάσταση του καιρού είναι εξαιρετικά δύσκολη» τόνισε.
«Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με τη βοήθεια του Θεού. Όταν έχω 10 μποφόρ μπροστά μου κάνω και δύο και τρεις φορές τον σταυρό μου» ανέφερε.
Πηγή: newpost.gr
























