Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

the roots web banners 06

H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.
19.02.2016 | 09:57

H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την περίοδο 2015-2019, παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Αναφέρθηκε στους στόχους και τις προτεραιότητες του σχεδιασμού, εστιάζοντας στην προσπάθεια ανάδειξης της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας ενός εκάστου των νησιών και στην αναστροφή των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ώστε τα νησιά να μετατραπούν σε ενεργούς πόλους ανάπτυξης.

Η Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας, τα οποία να είναι συμβατά με το μέγεθος και τις πραγματικές ανάγκες των νησιών, ως πλέγμα δημόσιων έργων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αμβλύνουν το αίσθημα της απομόνωσης των νησιωτών και δημιουργούν προϋποθέσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως καταλύτης για την τοπική οικονομική δραστηριότητα, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες σε κάθε νησί ξεχωριστά.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από την κα. Καλογήρου για την πλήρη απορρόφηση των πόρων του Περιφερειακού Προγράμματος 2007-2013 και την στοχοθεσία- προγραμματισμό υλοποίησης του Προγράμματος 2014-2020.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εξαντλώντας κάθε πρακτική δυνατότητα, αντιμετωπίζει καθημερινά τις ειδικές ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν ιδίως στα μικρά και απομονωμένα νησιά, επισημαίνοντας την ανάγκη θεσμικών αλλαγών που θα διευκολύνουν το έργο της Περιφέρειας σε κρίσιμους τομείς όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια, η υγεία, η πολιτική προστασία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Παρουσίασε, επίσης, τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και στα όργανα της ΕΕ για την στήριξη των νησιών μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων θεσμικών προσαρμογών και κινήτρων, αλλά και προσανατολισμού των χρηματοδοτικών μέσων στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της νησιωτικότητας.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, η Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια, διαθέτοντας δυνάμεις και πόρους για την ανθρωπιστική στήριξη των προσφύγων και την ανταπόκριση στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, εστιάζοντας στην ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης στην τοπική οικονομία και κοινωνία των νησιών.

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της Περιφερειάρχη για την εκπόνηση Ειδικού Προγράμματος, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ακριτικών νησιών.

kalog vouli2

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel