Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πληρώνει τα εισιτήρια, να πέσει στα μαλακά...

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Πληρώνει τα εισιτήρια, να πέσει στα μαλακά...
01.02.2013 | 11:13

Πληρώνει τα εισιτήρια, να πέσει στα μαλακά...

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ξανά και ξανά μάχες στο Επιμελητήριο Λέσβου, για την υπόθεση Στεφανιδάκη.

Η υπόθεση των αεροπορικών εισιτηρίων της Φωτεινής Στεφανιδάκη, μια υπόθεση που έχει φτάσει στη δικαιοσύνη, ήταν η αιτία που έγινε για μια ακόμα φορά άνω κάτω η προχτεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Από τις 9 έως τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, το Δ.Σ του Επιμελητηρίου συζητούσε και πάλι την υπόθεση της κ. Στεφανιδάκη. Η τελευταία για δεύτερη φορά ζήτησε να καταβάλει το ποσό που θεωρείται ότι εχειζημιωθεί το επιμελητήριο Λέσβου από την ίδια, ώστε να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση στη δίκη που πρόκειται να γίνει στις 7 Φεβρουαρίου.

Επίσης, ζήτησε η κίνηση της αυτή να αντιμετωπισθεί θετικά από την πλευρά του Δ.Σ κι η θετική αντιμετώπιση να εκφραστεί με τη μη εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου με δικηγόρο πολιτικής αγωγής, στο δικαστήριο.

Στησυζήτηση παρέστη και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου, Στέλιος Κίνδερλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κ. Στεφανιδάκη, μπορεί όποτε το επιθυμεί, να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί, στη ζημία του Επιμελητηρίου, είτε η πλειοψηφία του Δ.Σ αποδέχεται είτε δεν αποδέχεται την αποζημίωση.

Η ενέργεια αυτή σαφώς βέβαια βελτιώνει τη θέση της, όμως δεν εξαλείφει τις σε βάρος της κατηγορίες. Το μόνο ζήτημα που τίθεται, προς συζήτηση, εξήγησε ο κ. Κίνδερλης, είναι η αντιπαροχή που θα προσφέρει το Δ.Σ στην κ. Στεφανιδάκη για αυτήν της την ενέργεια.

Η πρόταση της κ. Στεφανιδάκη, μπήκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε μόνο από τους τρεις συμβούλους της Λήμνου. Κατά της πρότασης ψήφισαν τα μέλη της πλειοψηφίας.
Ο Γιώργος Ζαφειρίου και Σπύρος Φραντζής ζήτησαν να σταματήσει καινα γίνει νέα συνάντηση των μελών του Δ.Σ και των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών, όπου να συζητηθούν οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.
Κι αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Όπως η πλειοψηφία, έτσι και η παράταξη του κ. Ζαφειρίου έκανε σαφές ότι δεν μπορεί να δεχτεί να μην εκπροσωπηθεί το Επιμελητήριο στη δίκη.

"Να εκδικαστεί"
Από το αποτέλεσμα έγινε σαφές ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, ήθελε πάση θυσία η υπόθεση να εκδικαστεί και να δείξει ότι δεν ήρθε σε καμμία συμφωνία με την κ. Στεφανιδάκη.
Η πρώην αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κατάλαβε ότι αυτή ήταν η πολιτική βούληση από νωρίς, με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού.

Σε μια από τις πολλές εξάρσεις της, είπε ότι προεκλογικά, τόσο η ίδια, όσο και η παράταξή της, είχαν λάβει υποσχέσεις από τις παρατάξεις Καλογρίδη και Μυρσινιά ότι θα έχουν ευνοϊκή στάση απέναντι της.

Οι Νίκος Αθανάσης και Γιώργος Εγγλέζος ήταν εκείνοι που στάθηκαν καθέτως αντίθετοι στην προοπτική οποιουδήποτε συμβιβασμού με την κ. Στεφανιδάκη.
Αμφότεροι είναι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση κι είναι λογικό να θεωρούν ότι οποιοσδήποτε συμβιβασμός εκθέτει εκείνους που σηκώνουν το βάρος της υπεράσπισης των συμφερόντων του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Καλογρίδης, αν και δεν ήθελε να γίνει κάποιος συμβιβασμός, προτίμησε να μην είναι εκείνος που θα σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με την κ. Στεφανιδάκη. Ίσως, θέλοντας να κρατήσει ανοιχτό ένα δίαυλο επικοινωνίας. Γι αυτο και ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί στη συζήτηση. Βέβαια η θέση του έγινε ξεκάθαρη στην ψηφοφορία

Πρόταση συμβιβασμού
Δύο προτάσεις για συμβιβασμό στο Επιμελητήριο Λέσβου κατέθεσε η κ. Στεφανιδάκη.
Η πρώτη πρόταση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, η δεύτερη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Στην πρώτη ζητούσε να συνεκτιμηθούν τα στοιχεία που εκείνη είχε προσφωνήσει και να γίνει επαναπροσδιορισμός της ζημιάς που υπέστη το Επιμελητήριο Λέσβου.

Στη δεύτερη πρόταση, ο όρος αυτός είχε απαλειφθεί. Όμως ζητούσε η αποζημίωση του Επιμελητηρίου από μέρους της, να οδηγήσει σε αλλαγή της στάσης τους απέναντί της.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα: "Με ήσυχη τη συνείδηση ότι δεν έβλαψα το Επιμελητήριο Λέσβου, οικονομικά καθ οποιονδήποτε τρόπο, σας γνωστοποιώ ότι έχω την πρόθεση εφόσον εσείς συμφωνήσετε για τη διευθέτηση των ποινικών δικαστηρίων, εντός του μηνός Ιανουαρίου 2013 να καταβάλω συνολικά όποιο ποσό εσείς θεωρείτε ότι οφείλω αδικαιολόγητο από τα εντάλματα πληρωμών και να λήξει σε ό,τι με αφορά η ποινική υπόθεση εδώ".

Παραίτηση Χασάπη
Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε με τον κ. Καλογρίδη να ρωτά αν στο παράρτημα της Λήμνου βρισκόταν ο Σωτήρης Χασάπης.
Η απάντηση (μέσω τηλεδιάσκεψης) των υπόλοιπων Λημνιών του Δ.Σ, ήταν πως δεν βρισκόταν στην αίθουσα. Τότε ο κ. Καλογρίδης αποκάλυψε ότι ο κ. Χασάπης του είχε στείλει το μεσημέρι της Δευτέρας την παραίτησή του. Όμως εκείνος δεν την έκανε δεκτή και του ζήτησε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση και να πει εκεί τους λόγους παραίτησής του.

Η κ. Στεφανιδάκη, εξέλαβε την παραίτηση ως κίνηση εναντίον της κι ανέφερε ότι είχε μιλήσει το απόγευμα με τον κ. Χασάπη, αλλά εκείνος δεν την είχε ενημερώσει για την παραίτησή του. Γι αυτό εξαιρετικά οργισμένη, φώναζε: "Εγώ έχω μάθει ότι όσοι φορούν παντελόνια, τα τιμούν".

Να σημειώσουμε πως η παραίτησή του κ. Χασάπη θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία να μην συζητηθεί το αίτημα της κ. Στεφανιδάκη.

 

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel