Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με το Super Puma της Λήμνου η διάσωση αλλοδαπών ανοιχτά της Σαμοθράκης
Με το Super Puma της Λήμνου η διάσωση αλλοδαπών ανοιχτά της Σαμοθράκης
17.11.2016 | 14:10

Με το Super Puma της Λήμνου η διάσωση αλλοδαπών ανοιχτά της Σαμοθράκης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην πολύωρη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, έλαβαν μέρος άντρες της 130 Σμηναρχίας Μάχης της Λήμνου, συνδράμοντας με το Super Puma του νησιού.

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

"Τις βραδινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Σαμοθράκης.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ διενεργήθηκαν έρευνες από πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών και παραπλέοντων πλοίων, δια ξηράς από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ελικόπτερο Super Puma, αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή δεκατέσσερα (14) ν.μ. ανατολικά ν. Θάσου, την ανωτέρω λέμβο, από την οποία περισυνελέγησαν δεκαεννέα (19) αλλοδαποί, όλοι άνδρες, τέσσερις (04) εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ακολούθως, οι δεκαεννέα (19) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των τεσσάρων (04) εξ' αυτών από ιατρό, ενώ οι υπόλοιποι δεκαπέντε (15) διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

greek radios

 

 

youtube channel