Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συναντήσεις Γιαρμαδούρου ενόψει των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου
Συναντήσεις Γιαρμαδούρου ενόψει των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου
13.10.2017 | 17:45

Συναντήσεις Γιαρμαδούρου ενόψει των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στα πλαίσια του προγραμματισμού των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λήμνο το 2018 και κυρίως για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την υπογραφή της «Συνθήκης του Μούδρου» το 1918, αλλά και για τους «Πεσόντες στη Μάχη της Καλλίπολης», ο Έπαρχος Λήμνου, Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, είχε σειρά συναντήσεων στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διευθυντή της Δ/νσης Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε.ΕΘ.Α. Ταξίαρχο Χουδελούδη Άγγελο για θέματα που αφορούν τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την Υπογραφή της «Συνθήκης του Μούδρου».

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας Παραρτήματoς Πολεμικού Μουσείου στο Μούδρο.

Επίσης, στα πλαίσια της επίσκεψης του Διευθυντή του Ναυτικού Μουσείου Αυστραλίας του Σύνδεϋ κ. Kevin Sumption στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με τον Έπαρχο Λήμνου, για θέματα που αφορούν τη συνεργασία για την ανάπτυξη της κοινής ιστορίας που ενώνει τις δύο χώρες, καθώς και για το «Lemnos ANZAC Οpen Air Museum», για το οποίο χρηματοδότης της μελέτης του είναι το Αυστραλιανό Ναυτικό Μουσείο του Σύδνεϋ.

Εποικοδομητικές και χρήσιμες χαρακτηρίζονται οι συναντήσεις αυτές, που έχουν σκοπό να βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και των επί μέρους δράσεων ανάδειξης των ιστορικών γεγονότων της εποχής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

greek radios

 

 

youtube channel