Απο τη στιγμή που πληροφορήθηκε, η Τσέχικη Πρεσβεία το γεγονός, επεδίωξε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στην υπόθεση, δεν προσέφερε ουδεμία κάλυψη στους δύο συλληφθέντες, αναγνωρίζοντας την γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσαν, ενώ αυτό που την ενδιέφερε πρωτίστως, ήταν να μην διασαλεφθούν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.
Μάλιστα, σε ακόμα πιο έντονο ύφος εξέφρασε τη δυσφορία του, για τις πράξεις των δυο Τσέχων και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Karel Schwarzenberg.
Σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας CT 24, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ελπίζω, οτι οι Ελληνικές στρατιωτικές αρχές θα καταλάβουν, οτι δεν πρόκειται για κατασκόπους, αλλά για ηλίθιους" !
Στον ίδιο τόνο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Vit Koral, σχολίασε: "Θα πρεπε να έχουν σεβαστεί το βασικό κανόνα ταξιδιού, που είναι να υπακούς στους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας που επισκέπτεσαι".
Το Τσέχικο κανάλι φιλοξένησε επίσης δηλώσεις για το θέμα του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μπουλώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε με νόημα: "Στο παιχνίδι βλέπω το σπίτι μου. Δεν είναι καθόλου ωραίο, να ζεις έναν εικονικό πόλεμο στη βεράντα σου..."
Δείτε εδώ τον διαδικτυακό τόπο του καναλιού, με το σχετικό ρεπορτάζ και το βίντεο με τις δηλώσεις του Τσέχου Υπουργού Εξωτερικών.