Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Αναστάτωσε λουόμενους ένας τυφλίτης
Λήμνος: Αναστάτωσε λουόμενους ένας τυφλίτης
14.08.2019 | 12:37

Λήμνος: Αναστάτωσε λουόμενους ένας τυφλίτης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αναστάτωση προκάλεσε στους λουόμενους της παραλίας του Αυλώνα, η παρουσία ενός τυφλίτη.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που έφτασε στον FM 100, ο τυφλίτης, έχει ανέβει πάνω από την ομπρέλα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος και απολαμβάνει τις καυτές ακτίνες του Αυγουστιάτικου ήλιου.

Βέβαια καμιά φορά, τα φαινόμενα απατούν και αυτό γιατί ο τυφλίτης μοιάζει με φίδι αλλά πρόκειται για άποδη σαύρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει βλέφαρα και ακουστικά ανοίγματα, σε αντίθεση με τα φίδια.

Στην Ελλάδα απαντάται το υποείδος Psendopus apodus thracius (Obst, 1978). Ολικό μήκος έως και 140 cm, συνήθως όμως μικρότερο.

Κινείται κυρίως στο έδαφος αλλά μπορεί να σκαρφαλώσει και σε πυκνούς θάμνους. Τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα αλλά και με μικρά τρωκτικά ή ερπετά.

Ζευγαρώνει την Άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 6-12 αυγά που εκκολάπτονται στα τέλη του καλοκαιριού. Τα μικρά έχουν μήκος 6-12 cm.

Αν τρομάξει κινείται γρήγορα προσπαθώντας να ξεφύγει κάνοντας πολύ θόρυβο. Συνήθως μπερδεύεται με φίδι και σκοτώνεται, όμως πρόκειται για ένα εντελώς ακίνδυνο ερπετό.

tyflitis apralia

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018