Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δ. Ζούζουλας: Ο καθηγητής Βιολογίας του ΓΕ.Λ. Μούδρου για την κλιματική αλλαγή (audio)
Δ. Ζούζουλας: Ο καθηγητής Βιολογίας του ΓΕ.Λ. Μούδρου για την κλιματική αλλαγή (audio)
28.01.2020 | 20:06

Δ. Ζούζουλας: Ο καθηγητής Βιολογίας του ΓΕ.Λ. Μούδρου για την κλιματική αλλαγή (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στην εποχή που η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμια πρόκληση, το Γενικό Λύκειο Μούδρου, με πρωτοβουλία του καθηγητή Βιολογίας κ. Δημητρίου Ζούζουλα, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τις αλλαγές που συντελούνται σε αυτό.

Ο κ. Ζούζουλας, μιλώντας στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καταλυτικός γιατί πρέπει να ενημερώσει, να προβληματίσει και να βοηθήσει τους εφήβους να βάλουν τα θεμέλια για μια αλλαγή νοοτροπίας, όπως την ανακύκλωση, την αλλαγή του τρόπου κατανάλωσης και μετακίνησης. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να προστατευτεί το κλίμα του πλανήτη και η ζωή τους. Δεν ευθύνονται μόνο οι κυβερνήσεις για την κλιματική αλλαγή. Υπάρχει και ατομική ευθύνη».

Όπως είπε ο καθηγητής, το πρόγραμμα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του ωρολόγιου προγράμματος και, παρότι η συμμετοχή σε αυτό είναι εθελοντική, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους μαθητές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το θέμα, ο κ. Ζούζουλας στάθηκε κυρίως στους τρόπους που μπορεί ο καθένας από εμάς να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλάζοντας συνήθειες στην καθημερινότητά του.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018