Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Καβείρια Palace»: Πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ εμβληματικό ξενοδοχείο της Λήμνου (video)

pame boreio aigaio

«Καβείρια Palace»: Πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ εμβληματικό ξενοδοχείο της Λήμνου (video)
27.06.2020 | 15:40

«Καβείρια Palace»: Πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ εμβληματικό ξενοδοχείο της Λήμνου (video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο «ξενοδοχείο φάντασμα» του Αιγαίου καθώς εδώ και δεκαετίες στέκει ερειπωμένο στη βορειοδυτική πλευρά της Λήμνου. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η θέα του ρημαγμένου πια «Καβείρια Palace» θα συνεχίσει να προκαλεί δέος και θλίψη για το άλλοτε τουριστικό στολίδι του νησιού.

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 από τον επιχειρηματία Aπόστολο Xριστοφόρου, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές συγκρότημα που διέθετε τα πάντα. Από συνεδριακό κέντρο και γήπεδα μέχρι ολόκληρο «χωριό» από αυτόνομα σπίτια. Ωστόσο, η ξενοδοχειακή μονάδα λειτούργησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα ενώ λίγο πριν βάλει λουκέτο, μισθώθηκε από τον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη.

Το τέλος του «Καβείρια Palace» και η λεηλασία που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια είναι λίγο πολύ γνωστά. Οι τελευταίες πληροφορίες για το μέλλον του ξενοδοχείου ανέφεραν πως τον περασμένο Μάρτιο θα οδηγούνταν σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς, και τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ.

Το αν θα καταφέρει να ανθίσει και πάλι, παραμένει άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως μέχρι τότε θα στέκει εκεί αντιμέτωπο με τη φθορά του χρόνου…

* Ο FM 100 εξασφάλισε αποκλειστικά τα εντυπωσιακά πλάνα από αέρος, που παρουσιάζουν τη σημερινή θλιβερή εικόνα του ξενοδοχείου.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018