Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λήμνου

the roots web banners 06

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λήμνου
22.09.2020 | 12:14

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με σημείο συνάντησης τη γραφική πλατεία των Λύχνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ανοιχτή συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λήμνου αλλά και την ανάγκη εξειδίκευσης της αναπτυξιακής στρατηγικής, συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της ''Συμπαράταξης Πολιτών'' και περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Σπιλάνης.

Στην εισήγηση της, η επικεφαλής του ΣΥΜ.Π.ΑΝ, Χαριτίνη Φωτοπούλου επανέλαβε τις ήδη διατυπωμένες θέσεις της Κίνησης Πολιτών για τη σημασία και το ρόλο του Παλλημνιακού Ταμείου στη χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για το νησί ενώ ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης φορέων και πολιτών στη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης στη Λήμνο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της 'Συμπαράταξης Πολιτών", Γιάννης Σπιλάνης, επικεντρώθηκε στη σημασία  ανάπτυξης του "Θερμαλισμού και τουρισμού ευεξίας" στη Λήμνο, αναλύοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας σε συνδυασμό πάντα με την έμπρακτη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τέλος, αποτελεί συναντίληψη η ανάγκη συνεργασίας των φορέων πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης ενώ το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες τόσο για την ενημέρωση όσο και για την ενεργοποίηση των πολιτών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel