Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1927 βάσει ενός Παραρτήματος του Πρωτοκόλλου της Γενεύης και άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 1928. Έχει συσταθεί με τη μορφή ανωνύμου εταιρίας και μέχρι πρότινως διατηρούσε 17 υποκαταστήματα, 35 πρακτορεία και 9 θυρίδες σε όλη την Ελλάδα.
Στη Λήμνο, το πρακτορείο της Tράπεζας της Ελλάδας, διατηρούσε ουσιαστικά ρόλο "ταμία" του δημοσίου στο νησί. Τροφοδοτούσε όλες τις εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να γίνονται οι πληρωμές των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, αλλά ταυτόχρονα διεκπεραίωνε συναλλαγές και απευθείας με τους πολίτες.
Το πρακτορείο της Λήμνου, τα τελευταία τρία χρόνια δεν στελεχώνονταν από μόνιμο προσωπικό, αλλά από αποσπασμένους υπαλλήλους για συγκεκριμένο κάθε φορά χρονικό διάστημα.
Σήμερα, Πέμπτη, από το πρωΐ, βρίσκονται στη Λήμνο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδας, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για το κλείσιμο του τοπικού πρακτορείου.
























