Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου στα «υπό ένταξη» σχολεία του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO
afoi poriazi
Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου στα «υπό ένταξη» σχολεία του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO
23.01.2021 | 11:50

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου στα «υπό ένταξη» σχολεία του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ως «υπό ένταξη» σχολεία στο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO-ASPnet επιλέχθηκαν το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου Μούδρου αναφέρεται:

«Σε συνέχεια του αιτήματος το οποίο υπέβαλε το Γυμνάσιο Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" για την ένταξή του στο Δίκτυο των Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO, μετά από αξιολόγηση των δράσεων του, το αίτημα γίνεται αποδεκτό και για το τρέχον σχολικό έτος το Γυμνάσιο Μούδρου βρίσκεται στο στάδιο των "υπό ένταξη" σχολείων.

Ένα σχολείο που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet/ Associated Schools Project Network) έχει ως έργο να προωθήσει τις αξίες και τις αρχές που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της UNESCO και στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής προόδου, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας υλοποιώντας την σχολική ολιστική προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό εκπονεί προγράμματα, διοργανώνει δράσεις και αναπτύσσει συνεργασίες στα ακόλουθα θεματικά πεδία:

- Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Αειφόρος Τρόπος Διαβίωσης

- Εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη και Πολιτισμός της Ειρήνης

- Διαπολιτισμική Μάθηση, Διαφορετικότητα και Πολιτισμική Κληρονομιά.

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Μούδρου στο συγκεκριμένο δίκτυο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάδειξη της Λήμνου ως γεωπάρκου και να κατοχυρώσει και άλλα στοιχεία του Λημνιακού πολιτισμού στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως το μελίχλωρο Λήμνου που έχει ήδη συμπεριληφθεί».

Η ανακοίνωση του ΓΕΛ Μούδρου:

«Με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως το σχολείο μας επιλέχθηκε βάσει της αίτησής του ως "Υπό ένταξη" σχολείο στο δίκτυο συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO-ASPnet, με συντονίστρια για το σχολείο μας την εκπαιδευτικό, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη. Το θέμα μας είναι η Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Γεωλογικού Ενδιαφέροντος του Β. Αιγαίου, με έμφαση στη Λήμνο. Υποσχόμαστε να εργαστούμε όλοι και όλες, εκπαιδευτικοί και μαθητές/-μαθήτριες, για να αναδείξουμε την αξία της Λήμνου και του Β. Αιγαίου στον παγκόσμιο χάρτη».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018