Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πανελλαδικές 2021: Ο Ανέστης Χατζόγλου σχολιάζει στον FM 100 τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας (audio)
ikteo limnou
Πανελλαδικές 2021: Ο Ανέστης Χατζόγλου σχολιάζει στον FM 100 τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας (audio)
15.06.2021 | 20:24

Πανελλαδικές 2021: Ο Ανέστης Χατζόγλου σχολιάζει στον FM 100 τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ρίχτηκαν από τη Δευτέρα (14/6) οι υποψήφιοι των Λυκείων κάνοντας πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους με βάση άρθρο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο» ενώ σε ό,τι αφορά την εξέταση της Λογοτεχνίας, τους δόθηκε προς επεξεργασία το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο».

Σχολιάζοντας τα θέματα στον FM 100 και την εκπομπή του Παναγιώτη Σκαπέτη ο φιλόλογος του φροντιστηρίου «Ορόσημο» Ανέστης Χατζόγλου, τα χαρακτήρισε προσιτά με ξεκάθαρα ερωτήματα που επέτρεπαν στον μαθητή να τα επεξεργαστεί με ακρίβεια.

Ακούστε την ανάλυση των θεμάτων από τον κ. Χατζόγλου για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας:

Σήμερα, Τρίτη (15/6), άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν σε άρθρο με θέμα τον αθλητισμό. Στη Λογοτεχνία οι μαθητές κλήθηκαν να αναλύσουν το ποίημα «Τελευταία Κούρσα» του Ν. Μοσχοβάκου.

Ο κ. Χατζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, εξήγησε ότι επρόκειτο για ένα από τα αναμενόμενα θέματα λόγω της αθλητικής επικαιρότητας (ο πρόσφατος τραυματισμός του Δανού ποδοσφαιριστή στο Euro 2020, η επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων), στο οποίο οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα.

Ακούστε την ανάλυση των θεμάτων των Επαγγελματικών Λυκείων από τον κ. Χατζόγλου:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018