Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ακίνητο στο Μούδρο για να στεγαστεί το νηπιαγωγείο αναζητεί ο Δήμος Λήμνου
ikteo limnou
Ακίνητο στο Μούδρο για να στεγαστεί το νηπιαγωγείο αναζητεί ο Δήμος Λήμνου
20.10.2021 | 13:38

Ακίνητο στο Μούδρο για να στεγαστεί το νηπιαγωγείο αναζητεί ο Δήμος Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Περίληψη διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για μίσθωση ακινήτου στην κοινότητα Μούδρου για τις ανάγκες στέγασης σχολικής μονάδας

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Έχοντας υπόψη την αριθ. 324/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής,

Προκηρύσσει τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας, για τη μίσθωση ενός (1) ακινήτου στην κοινότητα Μούδρου για τις ανάγκες στέγασης σχολικής μονάδας.

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να βρίσκεται στη Κοινότητα Μούδρου του Δήμου Λήμνου και να έχει πρόσβαση από δημοτική οδό. Οι ελάχιστες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το προς μίσθωση ακίνητο είναι οι εξής:

1.Εμβαδόν οικοπέδου τουλάχιστον 700τμ και

2.Εμβαδόν στεγασμένων χώρων τουλάχιστον 360 τμ.

Ο προς μίσθωση χώρος, δεν πρέπει να γειτνιάζει με οχλούσες δραστηριότητες της περιοχής, να βρίσκεται επαρκώς μακριά από πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων, βιομηχανικές δραστηριότητες και αποθήκες επικίνδυνων εμπορευμάτων, καταστήματα όπως μπαρ, χώροι τυχερών παιγνίων, οίκοι ανοχής κλπ σωφρονιστικά ιδρύματα, νεκροταφεία και νοσηλευτικά ιδρύματα, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το ακίνητο θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας για τη στέγαση σχολικής μονάδας όπως επαρκής φωτισμός, θέρμανση, WC, ασφάλεια μαθητών, ασφάλεια παραθύρων, θυρών κ.λ.π.).

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις ανάγκες λειτουργίας 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου, 50 νηπίων, όπως, εν προκειμένω, του Μούδρου θα πρέπει να προκύψουν, μετά από σχετική διαμόρφωση του ακινήτου, οι εξής χώρου τα εξής: Γραφείο Νηπιαγωγών, Τραπεζαρία-Κουζίνα, χώροι υγιεινής νηπίων, χώροι υγιεινής ενηλίκων, Γενική Αποθήκη υλικού, δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης και πολυδύναμο χώρο.

Το ακίνητο θα πρέπει επίσης να διαθέτει αύλειο χώρο ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών πρωτίστως και ένα ευχάριστο περιβάλλον προσφέροντας στα νήπια τη δυνατότητα να ασκούν δραστηριότητες εκτός κτιρίου.

Όλες οι τασσόμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις για τη στέγαση σχολικής μονάδας θα πρέπει να βεβαιώνονται μετά από έλεγχο από την Επιτροπή Καταλληλότητας Σχολικών Κτιρίων με τη σύνταξη Πρακτικού Καταλληλότητας πριν από την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δήμο και στη συνέχεια η αρμόδια δημοτική υπηρεσία τις αποστέλλει στην Επιτροπή Καταλληλότητας της παρ. 6 του άρθρου 18 του Ν. 3467/2006 (ΦΕΚ 128/Α’/21.06.2006) , η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης. Η επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από της λήψεως των προσφορών. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λήμνου στην Μύρινα (κτίριο ΕΑΣ 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο 2254350031. Επίσης η διακήρυξη έχει αναρτηθεί και στο site του Δήμου στη διεύθυνση www.limnos.gov.gr.

                                                                          Ο Δήμαρχος

                                                                        Δημήτριος Μαρινάκης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018