Ο κος Γιαρμαδούρος ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά, στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, “Θέμα και Ανάθεμα”, μετά απ’ όσα δήλωσε στη συνέντευξη του, λίγη ώρα νωρίτερα ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λήμνου κ. Σάββας Βαρελτζής για το θέμα αυτό.
Ο κος Βαρελτζής ανέφερε, ότι στην τηλεδιάσκεψη, πάρθηκε τελικά η απόφαση για την χρηματοδότηση του γηπέδου στη Λέσβο, με μόλις μία αρνητική ψήφο.
Ο κος Γιαρμαδούρος ζήτησε να παρέμβει και ανέφερε ότι η αρνητική ψήφος ήταν η δική του και αυτό γιατί, ενώ στη Λήμνο υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, που παραμένουν άλυτα, η Περιφέρεια, πραγματοποίησε άλλο ένα έκτατο Περιφερειακό Συμβούλιο, για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τη Μυτιλήνη, όχι τόσο σημαντικό, το οποίο όμως θα στοιχίσει πάνω από 1.500.000€.
Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος εκτός των άλλων, υπενθύμισε μελέτες έργων της Λήμνου, που παραμένουν για χρόνια ανολοκλήρωτες, όπως ο δρόμος του Θάνους, η μελέτη για το Διαπόρι και η διαπλάτυνση του δρόμου στις Σαρδές.
Εντωμεταξύ, στη συνέντευξή του ο κος Βαρελτζής, εκτός από το θέμα αυτό, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις, σχετικά και με τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί, μετά απο τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, του δρόμο που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο της «Ηφαιστείας» καθώς και πως έγινε η επιλογή, τα χρήματα της Περιφέρειας που κατευθύνονταν στο σκοπό αυτό, να μεταφερθούν τελικά, στον δρόμο που συνδέει το χωριό της Πλάκας με τον Άγιο Χαράλαμπο και όχι σε κάποιο άλλο έργο.
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, ξεκαθάρισε ότι η μελέτη για τον δρόμο της Ηφαιστείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο που θα χρειαστεί ως την έναρξη του έργου.
Όσο για τον δρόμο του Άγιου Χαραλάμπους, ανέφερε ότι το έργο θα ψηφιστεί σε μελλοντικό Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από δική του εισήγηση, πως τα χρήματα ακόμη δεν είναι διασφαλισμένα και ότι η μελέτη του έργου δεν έχει ξεκινήσει.
Τέλος τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Ά Λύκείου του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Μούδρου (φωτο παρακάτω), οι οποίοι στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με θέμα: «Τοπικά προϊόντα της Λήμνου», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λήμνου.
Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, τα βασικά θεσμικά θέματα του β’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.