Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ και αμέσως μετά ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για τους παρευρισκόμενους η διανομή παραδοσιακών σπόρων από την τράπεζα σπόρων που διαθέτει η τοπική ομάδα.
«Οι σπόροι είναι ένα κοινό αγαθό, ένα δώρο της φύσης και το αποτέλεσμα αιώνων σκληρής δουλειάς των αγροτών σε όλο τον πλανήτη. Είναι η πηγή της ζωής και ο πρώτος κρίκος στην τροφική μας αλυσίδα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ομάδα Πελίτι Λήμνου.
Ενώ καταλήγει: «Αν σας περισσεύουν παραδοσιακοί σπόροι μπορείτε να τους «καταθέσετε» στην τράπεζα του Πελίτι. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα αιτήματα σπόρων που έχουμε από τη Λήμνο και όλη την Ελλάδα. Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία στην Τροφή και να παραμείνουμε Ελεύθεροι Άνθρωποι».