Στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου ανάδειξης του Φρουρίου της Μύρινας, προβλέπεται να γίνουν τεχνικά έργα απαραίτητα για την γενική αποκατάσταση του χώρου. Ειδικότερα μεταξύ άλλων θα αποκατασταθεί το μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην κεντρική πύλη, θα γίνουν σωστικές εργασίες στην πύλη που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του εξωτερικού περιβόλου και αποτελεί την κύρια είσοδο του φρουρίου και θα διαμορφωθεί η παραθαλάσσια πρόσβαση από το Ρωμέικο Γιαλό, ενώ προβλέπονται και θέσεις θέας και ανάπαυσης.
Η αποκατάσταση του μνημείου θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης που θα πληροφορούν τον επισκέπτη για την ιστορία του κάστρου και της πόλης.Στην Ντάπια θα επισκευαστεί και θα βελτιωθεί το υφιστάμενο μονοπάτι, ώστε να βελτιωθεί τόσο η βατότητα, όσο και η αισθητική και λειτουργικότητα του αρχαιολογικού χώρου.
Η προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Λήμνου συνεχίζεται με την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, για την ένταξη και άλλων σημαντικών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Τα τεχνικά έργα βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης του Κάστρου της Μύρινας ήταν πραγματικά αναγκαία, αφού από το καλοκαίρι άρχισαν να παρατηρούνται φαινόμενα αποκόλλησης βράχων.
Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως ακόμη, αν στο γενικότερο σχεδιασμό, εντάσεται και η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν τουλάχιστον απαράδεκτος με αποτέλεσμα να μη αναδεικνύεται η ομορφιά του αρχαιολογικού μνημίου.