Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απεργιακό ραντεβού αύριο Παρασκευή στις 9:30 το πρωΐ, στο νοσοκομείο Λήμνου

the roots web banners 06

Απεργιακό ραντεβού αύριο Παρασκευή στις 9:30 το πρωΐ, στο νοσοκομείο Λήμνου
27.02.2014 | 12:04

Απεργιακό ραντεβού αύριο Παρασκευή στις 9:30 το πρωΐ, στο νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Εθχές το απόγευμα συνεδρίασε η Επιτροπή Φορέων της Λήμνου παρουσία του Δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσαντραρλιώτη και εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, της Υγείας, της Εκκλησίας, της Εκπαίδευσης και των φοιτητών.

Θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση ήταν για μια ακόμη φορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος, τόσο στον τομέα ακτοπλοΐας και υγείας, όσο και στον τομέα εκπαίδευσης και στον αγροτικό κλάδο.Ο κ. Τσανταρλιώτης ξεκίνησε την συνεδρίαση, ενημερώνοντας τους Φορείς για τις εξέλιξης στο ακτοπλοϊκό, μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση του ΣΑΣ, κατά την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΛ παραδέχθηκε ότι η εταιρεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, ενώ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των Λημνιών.

Την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει στο ακτοπλοϊκό, μετέφερε ο Δήμαρχος Λήμνου, λίγο αργότερα τονίζοντας ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας, έχουν αρχίσει να αφουγκράζονται, ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα αφού εκτός από τη Λήμνο, την δυσαρέσκεια τους έχουν εκφράσει και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για το θέμα αυτό, ακούστηκε για ακόμα μία φορά η εκτίμηση, ότι τη λύση στο πρόβλημα θα έδινε, η απόκταση πλοίου από τη Λήμνο, με τον κ. Χατζηδιαμαντής εκφράζει άλλη άποψη, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, κυρίως στην εποχή που διανύουμε.

Το θέμα έκλεισε με την Επιτροπή Φορέων να συμφωνεί, πως ο αγώνας συνεχίζεται και οι μάχες θα πρέπει να δίνονται καθημερινά, ενώ όλο συμφώνησαν πως λόγω της προεκλογικής περιόδου, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση γα πολιτική δέσμευση σε όποιον ζητήσει την ψήφο των κατοίκων του νησιού,  προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Επόμενο θέμα συνεδρίασης αποτέλεσαν τα προβλήματα του νοσοκομείου, με κυρίαρχο την μετακίνηση των ψυχιάτρων από το νοσοκομείο Λήμνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.Την ενημέρωση για το θέμα έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου, κ. Σταυρόπουλος.

Ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε πως το νοσοκομείο Μυτιλήνης όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τομέα αυτό, αλλά επισήμανε ότι και η εδώ ψυχιατρική κλινική καλύπτεται οριακά από τους δύο ψυχιάτρους που διαθέτει το νοσοκομείο Λήμνου.Ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε ότι με την μετακίνηση εκ παρατροπής των γιατρών, μένει ακάλυπτο εφημεριακά για δύο σχεδόν μήνες το νοσοκομείο Λήμνου.

Συνεχίζοντας ανέφερε, ότι δεν υπάρχει άλλος τομές στη Λήμνου που να εξυπηρετεί τους ψυχικά ασθενείς του νησιού ενώ χαρακτήρισε επιδερμική την κάλυψη των ψυχιάτρων στη Μυτιλήνη αφού δεν θα γνωρίζει το ιστορικών των ασθενών που θα παρακολουθήσει ενώ παράλληλα δεν θα προλάβει να χτίσει καμία «σχέση» με τον ασθενή.

Ενώ κατέληξε λέγοντας, ότι σε περίπτωση ανάγκης κάλυψης ψυχιάτρου ως τώρα, υπήρχε μετακίνηση από τα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας που ανήκουν στην περιφέρεια μας. Μάλιστα, εξέφρασε το φόβο για γενίκευση της στάσης αυτής αφού κατά πάσα πιθανότητα τον Μάιο ολοκληρώνεται το σχέδιο Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο προβλέπονται καταργήσεις διασυνδεόμενων και συγχωνευόμενων νοσοκομείων.

Η τελική απόφαση της Επιτροπής για το θέμα αυτό ήταν η ολόψυχη στήριξη των φορέων της Λήμνου, οι οποίοι αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσες των γιατρών στο νοσοκομείο Λήμνου. Το ραντεβού είναι για τις 9 :30 το πρωί.

Αμέσως μετά, το λόγο πήραν εκπρόσωποι των Φοιτητών ενημερώνοντας για την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του φθινοπωρινού εξαμήνου, ενώ η κα Καπακάκη εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ και η κα Αρναρέλλη ενημέρωσαν για τις μελλοντικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τη μετακίνηση εκπαιδευτικών στην Μυτιλήνη όπως επίσης και για της ελλείψεις που παρουσιάζονται στα σχολεία.

Ο κ. Χατζηδιαμαντής έκανες γνωστές τις κινήσεις του Δήμου για τα θέμα αυτα και ανέφερε πως και τα προβλήματα της παιδείας γενικότερα θα πρέπει να ενταχθούν στο γενικότερο πλαίσιο διεκδικήσεων.Τέλος, υπήρξε ενημέρωση για την σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με την Γενική Γραμματεία του ΥΠΕΚΑ.

 

UPDATE 12:39

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Τοπικών Φορέων Λήμνου για το ζήτημα του νοσοκομείου Λήμνου και την αυριανή κινητοποίηση:

Την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση των τοπικών φορέων Λήμνου, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας στην υγεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά και στην παιδεία, η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται.

Οι φορείς, μετά από πολύωρη, διεξοδική συζήτηση, αποφάσισαν την εντατικοποίηση της πίεσης προς τα κέντρα λήψεων αποφάσεων, αλλά και την μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ένωσης των Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, με αφορμή την μετακίνηση των ιατρών της ψυχιατρικής κλινικής στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα με την στάση εργασίας των ιατρών, αύριο, Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, όλοι οι φορείς, αλλά και πολίτες, θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο του νοσοκομείου, για να «φωνάξουν» όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου Λήμνου.

Το σχέδιο διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι του. Την Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί, πρέπει η Λήμνος να δηλώσει παρών στην κινητοποίηση, γιατί η υγεία, μας αφορά όλους.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel