Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ακαδημαϊκή γέφυρα για αποφοίτους της ΣΑΕΚ Λήμνου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

the roots web banners 06

Ακαδημαϊκή γέφυρα για αποφοίτους της ΣΑΕΚ Λήμνου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
17.06.2025 | 09:26

Ακαδημαϊκή γέφυρα για αποφοίτους της ΣΑΕΚ Λήμνου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια σημαντική εκπαιδευτική δυνατότητα ανοίγεται για τους αποφοίτους της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Λήμνου, μέσω της συνεργασίας που καθιερώνεται με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2023, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους πιστοποιημένους αποφοίτους τεσσάρων ειδικοτήτων της ΣΑΕΚ να εισαχθούν στο πανεπιστημιακό τμήμα μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων.

Η ανακοίνωση της Σχολής αναφέρει:
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ , ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ  ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
 
Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε τον Ιανουάριο 2023 η Διεύθυνση της ΣΑΕΚ Λήμνου με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στο ΤΕΤΔ οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι της δημόσιας ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ των Ειδικοτήτων:
 
1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (CHEF)
2. Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας
3. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
4. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας
 
Πλέον οι απόφοιτοι της ΣΑΕΚ μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμιο, εκπληρώνοντας έτσι το όνειρό τους! 
Αφορά και τους παλαιότερους αποφοίτους της ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) των προηγούμενων ετών!!
 
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ένα διεπιστημονικό τμήμα, που διαφέρει και πρωτοπορεί. Με τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα των μαθημάτων που παρέχει εξασφαλίζει στους φοιτητές τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να μπορούν να διαχειριστούν σφαιρικά και ολοκληρωμένα τον κλάδο της αγροδιατροφής, από την παραγωγή και τη μεταποίηση έως την κατανάλωση από τον άνθρωπο, συνειδητοποιώντας την άρρηκτη γνωσιακή σύνδεση των τροφίμων και ποτών με τη διατροφή του ανθρώπου.
 
Η ΣΑΕΚ Λήμνου, και η Διευθύντρια κα Ιουλία Λυγδά, ευχαριστεί θερμά το ΤΕΤΔ και τον Πρόεδρο του Τμήματος Δρ Κωνσταντίνο Γκατζιώνη για την πραγματικά άριστη και ουσιαστική συνεργασία!
 
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
 
 
Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων στην ιστοσελίδα της ΣΑΕΚ Λήμνου:
 

https://ieklimnou.weebly.com/kappaepsilonnutaurhoiotakappaeta/6980179

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel