Τα ζώα, πιθανότατα σε κατάσταση πανικού επειδή βρέθηκαν ανάμεσα σε κόσμο, διέσχισαν με μεγάλη ταχύτητα τον δρόμο, πέρασαν μπροστά από το καφέ Dali κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι και πια έστριψαν προς το στενό δίπλα στο Δημαρχείο.
Μάλιστα ένα από αυτά σε αυτή τη διαδρομή, έπεσε πάνω στον πανικό του, σε διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο ευτυχώς είχε μειώσει ταχύτητα εκείνη την ώρα.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από ένα σημείο και μετά απομακρύνεται οτιδήποτε χαριτωμένο και γραφικό και μπαίνουμε στη χορεία της απόλυτης επικινδυνότητας.
Αν εκείνη τη στιγμή, που μπροστά στα κατά τ άλλα, πανέμορφα και επιβλητικά ζώα, βρίσκονταν, ένα ποδήλατο με τον αναβάτη του, μια μηχανή ή μια μαμά με το καροτσάκι του μωρού της, τώρα θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα και για άλλες εξελίξεις.
Το πρόβλημα, μεγιστοποιείται επικίνδυνα κι όσο κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε θα κινδυνεύει ακήμη περισσότερο η ασφάλεια των πολιτών!
Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα!