Το θέμα του διαγωνισμού είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης και τα υποψήφια έργα πού ήταν ως επί των πλείστων ομαδικές κατασκευές, εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, το τριήμερο 27-28-29 Μαΐου.
Στην κατηγορία κατασκευών νηπίων, συμμετείχε το Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου, με το οποίο η Λήμνος κέρδισε το 1ο Βραβείο! Τα νήπια του Αγίου Δημητρίου, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία παρακάτω, κατασκεύασαν ένα λουλούδι από ένα πλαστικό μπουκάλι με τη σημειολογία να είναι ολοφάνερη. Η ανακύκλωση δίνει ζωή!
Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, τελευταία μέρα του διαγωνισμού και η κριτική επιτροπή που ειχε οριστεί από τη Δ/νσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, με δυσκολία επέλεξε 16 ομαδικές και 2 ατομικές εργασίες. Στη συνέχεια μετά από κλήρο που έριξαν οι οι ίδιοι οι μαθητές, μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα και δώρα.
Τελικά, για το νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου, κληρώθηκε χρηματικό έπαθλο συμβολικού ποσού 50€, τα οποία όπως μας δήλωσε πριν απο λίγο ο κ. Καρύδης, ένας εκ των δύο υπεύθυνων νηπιαγωγών "ίσως αποφασίσουμε να τα δώσουμε για ένα καλό σκόπο. Όσο κι αν μας λείπουν κάποια υλικά αντικείμενα, είναι σημαντικότερο τα παιδιά να μαθαίνουν την προσφορά".
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου Λήμνου για την όμορφη και επινοητική κατασκευή τους. Τα εύσημα ανήκουν δικαιωματικά και στους νηπιαγωγούς Καρύδη Θωμά και Ποργιαζίδου Σοφία για την πολύτιμη αρωγή τους.
