Οι στενοί του φίλοι, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με το κενό που άφησε ο τραγικός χαμός του στις 18 Ιανουαρίου, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Πλατύ, επέλεξαν την πιο ιερή στιγμή της χρονιάς για να του αποτίσουν φόρο τιμής.
Στον δρόμο πανω απο την αυλή της εκκλησίας, εκεί που άλλοτε θα γιόρταζαν όλοι μαζί, οι φίλοι του ανάρτησαν ένα πανό με τη φωτογραφία του Χαράλαμπου, ενώ με δεκάδες αναμμένα κεριά σχημάτισαν στο έδαφος τα αρχικά του ονόματός του, Χ.Π.
Ήταν μια κίνηση γεμάτη συναίσθημα και συμβολισμό. Την ώρα που το φως της Ανάστασης περνούσε από χέρι σε χέρι, το «φως» του Χαράλαμπου έκαιγε ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο θάνατος δεν μπορεί να νικήσει τη μνήμη και τη γνήσια φιλία. Η κίνηση αυτή με τη φωτογραφία του 20χρονου στο Ανδρώνι αλλά και με τους 22 χρωματιστούς πυρσούς που ανάψαν επίσης φίλοι του στην Παναγία του Τσας, μετέτρεψε τη χθεσινή νύχτα σε μια κατάθεση ψυχής, αποδεικνύοντας πως για εκείνους, ο Χαράλαμος θα είναι πάντα εκεί, «παρών» σε κάθε τους στιγμή.
























