Το σύνολο των παρεμβάσεων καταγράφηκε σε βίντεο και θα παρουσιαστεί ως καλή πρακτική στον Στόχο 3 των Βιώσιμων Αναπτυξιακών Στόχων («Καλή υγεία και ευημερία»), στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2026 στην Αθήνα.
Αξίζει να προσθέσουμε, ότι οι ίδιες δράσεις παρουσιάστηκαν και στο διεθνές συνέδριο «Empowering Educators for Teaching Sustainability Citizenship in Schools», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαρτίου 2026 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.
Το συνέδριο εντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» και του ευρωπαϊκού έργου Synapses Academy και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή.
Στην υλοποίηση των δράσεων συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Δήμος Λήμνου, το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου, η ΚΟΙΝΣΕΠ Light and Spirit, η ΑΜΚΕ Places & Traces και ο ΑΟ Άρης Μούδρου.
























