Ο Ευάγγελος Καπάκης κατέκτησε την 4η θέση πανελλαδικά στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ΠΜΔΚ), ανάμεσα σε 37 ομάδες από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας 2621 πόντους και καταφέρνοντας να λύσει και τις 18 δοκιμασίες του διαγωνισμού!
Πρόκειται για ένα επίτευγμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς το υψηλό επίπεδο δυσκολίας και την εξειδικευμένη φύση του αντικειμένου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου:
Ο ΠΜΔΚ (Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας), ο οποίος διεξήχθη για 4η συνεχόμενη χρονιά, ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2026 και διήρκεσε 26 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, πολλοί μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας ήρθαν αντιμέτωποι με δοκιμασίες σχετικές με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών.
Στόχος των διαγωνιζομένων ήταν η ανάλυση και η αναζήτηση ευπαθειών σε διαφορετικά συστήματα με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν ένα αλφαριθμητικό κομμάτι κειμένου, γνωστό ως «σημαία» (flag). Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να δείξουν ότι είχαν εντοπίσει και εκμεταλλευτεί επιτυχώς την ευπάθεια της κάθε δοκιμασίας.
Το ΓΕΛ Μύρινας και συγκεκριμένα ο μαθητής μας, Ευάγγελος Καπάκης, ανάμεσα σε 37 ομάδες από όλη την Ελλλάδα, κατέλαβε την 4η θέση με 2621 πόντους, έχοντας λύσει και τις 18 δοκιμασίες του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαιτούμενες γνώσεις για το συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν παρέχονται στο σχολείο καθώς το επίπεδο δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλό και εξειδικευμένο.
Φορέας της Διοργάνωσης του Διαγωνισμού είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, το οποίο μέσω της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας διοργανώνει τον διαγωνισμό με στόχο να προσελκύσει μαθητές αρχάριους στον χώρο της κυβερνοασφάλειας και να τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν μακροχρόνια με το αντικείμενο.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό εδώ: https://ecsc.gr/index.php/panellhnios-mathitikos-diagonismos-kybernoasfaleias/


























