Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>5,4 εκ. ευρώ για επενδύσεις σε Λήμνο και Λέσβο

afoi poriazi

charitakis banner new

5,4 εκ. ευρώ για επενδύσεις σε Λήμνο και Λέσβο
22.07.2014 | 18:58

5,4 εκ. ευρώ για επενδύσεις σε Λήμνο και Λέσβο

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος
Γερές ψαριές... μπορούν να πετύχουν επαγγελματίες αλιείς της Λήμνου, Λέσβου και του Αγ. Ευστρατίου με επιδοτήσεις έως και 65% για να ασκήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες μακριά από την αλιεία.
 
Το πρόγραμμα που τρέχει η «Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου» είναι συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεών τους είναι μέχρι και τις 8 Αυγούστου.
 
Αφορά κατά κύριο επάγγελμα αλιείς.
 
Οι επενδύσεις αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις όπως στους τομείς της θαλάσσιας ψυχαγωγίας, του εναλλακτικού τουρισμού, των παραδοσιακών παντοπωλείων, των μικρών ενοικιαζόμενων δωματίων, των χώρων εστίασης και αναψυχής με βάση την τοπική κουζίνα των τριών νησιών. Χρηματοδοτήσεις δίνονται και για τη μετατροπή των αλιευτικών σκαφών για δραστηριότητες μακριά από το ψάρεμα καθώς και για εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών εδεσμάτων.
 
Δραστηριότητες άθλησης, ψυχαγωγίας - αλιεία - θαλάσσιο περιβάλλον: Η εφαρμογή της ομάδας πράξεων αφορά στην ίδρυση ή στον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων που αποσκοπεί στη συμπλήρωση του τουριστικού προϊόντος και στη μείωση της ανεργίας στην περιοχή παρέμβασης μέσω της ενίσχυσης επιχειρήσεων στον τομέα των δραστηριοτήτων άθλησης και ψυχαγωγίας. Η περιοχή παρέμβασης διαθέτει θαλάσσιο περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που υποστηρίζει η εν λόγω ομάδα πράξεων.
 
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού: Ενισχύονται ο θρησκευτικός, πολιτιστικός τουρισμός, θεραπευτικός - ιαματικός τουρισμός, περιηγητικός τουρισμός και ο οικοτουρισμός.
 
Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών: Στην περιοχή παρέμβασης ο τριτογενής τομέας χαρακτηρίζεται κυρίως από δραστηριότητες όπως παντοπωλεία και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, υποστηρίζοντας τόσο τις λειτουργίες των τοπικών κοινωνιών όσο και την τουριστική ζήτηση.
 
Δημιουργία - Εκσυγχρονισμός Μικρής Δυναμικότητας Υποδομών Διανυκτέρευσης: Ενισχύεται ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης. Η μέγιστη δυναμικότητα των υποδομών διανυκτέρευσης ανέρχεται σε 40 κλίνες.
 
Χώροι Εστίασης Και Αναψυχής: Η εστίαση στο σύνολο της περιοχής Λέσβου - Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου αποτελεί παράδοση και πολιτισμό, ενώ τα προϊόντα και η γαστρονομία αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών αυτών. Από τα κύρια προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας είναι τα αλιευτικά προϊόντα, όπως οι φημισμένες σαρδέλες-παπαλίνες της Λέσβου, τα οστρακοειδή της Λήμνου, τα προϊόντα αλιείας του Αγ. Ευστρατίου, ενώ και οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων έχουν δημιουργήσει έντονη αναγνωρισιμότητα για τα νησιά του Νομού.
 
Μετατροπή - Εκσυγχρονισμός Σκαφών Για Μη Αλιευτικές Δραστηριότητες: Παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης αλιευτικών σκαφών, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν και ιστορικής ίσως σημασίας τεχνουργήματα με τη μετατροπή τους σε σκάφη για την εξυπηρέτηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως ο αλιευτικός τουρισμός.
 
Βιοτεχνικές Δραστηριότητες - Οικοτεχνία - Παραδοσιακή Τέχνη: Η δραστηριότητα σε επίπεδο μικρών βιοτεχνικών μονάδων, οικοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης αποτελούσε και αποτελεί έναν σημαντικό πόρο εισοδήματος για τα νοικοκυριά, που έχουν μετεξελιχθεί από τις παλιές νόρμες της αλιευτικής-αγροτικής κοινωνίας.
 
Επιχειρήσεις Παραγωγής Παραδοσιακών Ειδών Διατροφής Μετά την Α' Μεταποίηση: Στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των αλιέων, ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία και των γυναικών, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση της μεταποίησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.
 
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου», στο τηλέφωνο 22540 23849 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018