Το συμβούλιο της κοινότητας, που απαρτίζεται από τους: Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα (Πρόεδρο ), Στυλιανό Μαμουζέλο, Ιωάννη Ταμβάκη, Βαγιανό Καλλιγερή και Τριαντάφυλλο Αρχοντογιώργη, έπειτα από τη σύντομη ενημέρωση των μελών του συμβουλίου από την πρόεδρο σχετικά με τις αρμοδιότητες και τον ρόλο της Δημοτικής Κοινότητας, η οποία αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους δημότες και την Δημοτική αρχή, συζητήσετε τα παρακάτω:
1.Η σύνταξη και υποβολή του Τεχνικού προγράμματος της Δημ. Κοινότητας Μύρινας για το έτος 2015.
2.Η αποδοχή δωρεάς ανταλλακτικής βιβλιοθήκης του συλλόγου « ΛΗΜΝΙΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».
3.Χορήγηση προέγκρισης άδειας καταστήματος (κουρείο).
4.Οι θέσεις και ο τρόπος δράσης της κοινότητας σε θέματα καθαριότητας και καλαισθησίας της πόλης, θέματα υγείας, πολιτισμού, ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους δημότες, θέματα όπως η πρόληψη στο μεγάλο ζήτημα των ναρκωτικών, η αφισσορυπανση και ο τρόπος αντιμετώπισης της, τα αδέσποτα ζώα, ο έλεγχος του νερού των Θέρμων, η ανακατανομή των κάδων απορριμμάτων, η τοποθέτηση κουτιών παραπόνων σε κεντρικά σημεία της πόλης και η δημιουργία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ, που θα δραστηριοποιηθεί ενισχύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου σε θέματα καθαριότητας, πολιτιστικών δράσεων, αθλητισμού, πολιτικής προστασίας κ.λ.π.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
1.Η άμεση υποβολή του τεχνικού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα τα παρακάτω έργα:
-Αντικατάσταση όλων των σιδηρών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στις εργατικές κατοικίες.
-Ασφαλτόστρωση δρόμου από φανάρια ΠΡΑΒΛΗ έως ΤΡΙΦΩΤΟ.
-Τσιμεντόστρωση η ασφαλτόστρωση δρόμου από οικία Πητη μέχρι οικία Καρακιζου, πλησίον της γέφυρας,
-Εκτροπή όμβριων υδάτων από την κεντρική αγορά προς Ρωμαίικο, στα σημεία διασταύρωση με οδό Καραϊσκάκη και διασταύρωση με οδό Δημουλά.
-Αφαίρεση πλακών και τσιμεντόστρωση πλατείας εμπροσθεν Ι.Ν. Παναγίας Τσας.
-Κατασκευή πλακοσκεπους οχετού στην περιοχή εκκοκκιστηρίου ( από συνεργείο Παναγιώτη Σαμιωτη έως κατάστημα μοτοποδηλάτων Θεόδωρου Μαυρου).
2.Η αποδοχή της δωρεάς του συλλόγου « ΛΗΜΝΙΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ανταλλακτικής βιβλιοθήκης η οποία θα τοποθετηθεί στη πλατεία ΟΤΕ.
3.Η χορήγηση προέγκρισης άδειας καταστήματος (κουρείο).
4.Η άμεση υποβολή προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, συγκεκριμένων προτάσεων επί των θεμάτων καθαριότητας, υγείας, κ.λ.π. που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Κλείνοντας η πρόεδρος κα Αδαμαντία Γαροφαλλιδου Παπουλκα, ευχαρίστησε τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, εξάροντας την σύμπνοια και ταύτιση απόψεων και βούλησης που διαπιστώθηκε για το καλό της πόλης μας.