Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Την 1η Οκτωβρίου η Γενική Συνεδρίαση της ΠΕΔ Β. Αιγαίου

the roots web banners 06

Την 1η Οκτωβρίου η Γενική Συνεδρίαση της ΠΕΔ Β. Αιγαίου
25.09.2014 | 09:10

Την 1η Οκτωβρίου η Γενική Συνεδρίαση της ΠΕΔ Β. Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε Γενική Συνέλευση προχωράει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, την 1η Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μετά την πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Η πρόσκληση του κ. Γαληνού αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Σύμφωνα με τις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 10 του Π.Δ. 75/2011 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο όγδοο του Ν.4279/2014 και σύμφωνα με την εγκύκλιο 45 αρ.πρ.30755/8-8-2014 45 του Υπουργείου Εσωτερικών

Σας  προσκαλώ την Τετάρτη  1  Οκτωβρίου 2014 και ώρα  12:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου ΠΕΔ Β.Αιγαίου με θέματα:

1) Διαπίστωση απαρτίας

2) Συζήτηση για τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας

3) Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.

4) Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Β.Αιγαίου και εκπροσώπων της ΠΕΔ στη

      Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

5) Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Β.Αιγαίου

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που αναφέρεται παραπάνω, η πρόσκληση αποστέλλεται στους Δημάρχους, οι οποίοι κοινοποιούν αντίγραφο αυτής στους εκπροσώπους του Δήμου τους στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Β.Αιγαίου με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημειώνουμε ότι :

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Β.Αιγαίου εκλέγονται έξι (6) Δημοτικοί Σύμβουλοι, με συνδυασμούς ή μεμονωμένους υποψηφίους, ενώ μέλη του σύμφωνα με το νόμο, είναι οι εννέα (9) Δήμαρχοι των νησιών της Περιφέρειας Β.Αιγαίου.

Εκπρόσωποι της ΠΕΔ Β.Αιγαίου στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. εκλέγονται τρείς (3) Δημοτικοί Σύμβουλοι, με συνδυασμούς ή μεμονωμένους υποψηφίους, ενώ όλοι οι Δήμαρχοι είναι αυτοδικαίως μέλη της.

Για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Β.Αιγαίου εκλέγονται τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρ.10 του Π.Δ.75/2011, οι συνδυασμοί ή οι μεμονωμένες υποψηφιότητες, υποβάλλονται στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης (Δήμαρχο Λέσβου email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , fax:22510-29300), το αργότερο μέχρι τη δεκάτη πέμπτη ώρα (15η)της προηγούμενης των εκλογών ημέρας(δηλ. την Τρίτη 30/9/2014 έως 3 μ.μ) επί ποινή αποκλεισμού.

Οι συνδυασμοί πρέπει να περιλαμβάνουν 2-7 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ και 1-3 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με αλφαβητική σειρά επωνύμου και υπογραφή κάθε υποψηφίου.

Οι αιτήσεις για το Εποπτικό Συμβούλιο υποβάλλονται με την ίδια προθεσμία στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης με δήλωση μεμονωμένης υποψηφιότητας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel