Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου στον FM 100 για την παραίτηση Κοτζιά: «Το επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή» (mp3)
facebook seminaria
Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου στον FM 100 για την παραίτηση Κοτζιά: «Το επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή» (mp3)
18.10.2018 | 20:14

Ο διεθνολόγος Τ. Χατζηβασιλείου στον FM 100 για την παραίτηση Κοτζιά: «Το επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Αυτό που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο ήταν απλώς η αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά», τόνισε σε συνέντευξή του στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου εκτίμησε ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Εξωτερικών προϋπήρχε από την εποχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Εξήγησε δε πως, κατά τη γνώμη του, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του ΥΠΕΞ σημαίνει ότι επιθυμεί να προχωρήσει ακόμα πιο σθεναρά την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πώς δικαιολόγησε όμως ο διεθνολόγος την απόφαση του πρωθυπουργού να αποδομήσει τον κ. Κοτζιά τη δεδομένη στιγμή και όχι όταν δημιουργήθηκε το πρώτο χάσμα ανάμεσά τους; Επιπλέον, τι οδήγησε τον κ. Τσίπρα να ταχθεί με το μέρος του κ. Καμμένου; Και τέλος, ποιες εκτίμησε ο κ. Χατζηβασιλείου ότι θα είναι οι εξελίξεις στην πΓΔΜ σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών;

Ακούστε τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018