Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)
facebook seminaria
Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)
09.04.2020 | 21:54

Π. Ιωακειμίδης στον FM 100: «Επιβάλλεται η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην πρόκληση που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να αποδειχθεί σαθρό το οικοδόμημά της.

Ο ομότιμος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ σχολιάζοντας στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου τις εξελίξεις του Eurogroup, τόνιζε ότι κρίνεται επιβεβλημένο η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με άλλα λόγια «εθνικοί εγωισμοί, εθνικές ακαμψίες, εθνικοί δογματισμοί που προβάλλονται από κάποιες χώρες, όπως η Ολλανδία, θα πρέπει να παραμεριστούν κι ο καθένας να δει τη μεγάλη εικόνα και τι είναι αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή», είπε ο ίδιος.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Ιωακειμίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup θα φτάσει σε ένα συμβιβασμό πάνω σε ένα πακέτο μέτρων ωστόσο συμπλήρωσε: «οφείλω να ομολογήσω πως δεν πιστεύω ότι θα είναι εκείνο το πακέτο μέτρων, το ισχυρά φιλόδοξο, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το ομόλογο που 11 χώρες-μέλη της ΕΕ ζητούν».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018