Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Γιώργος Λυράκος, Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλάει για την παιδική παραβατικότητα

the roots web banners 06

Ο Γιώργος Λυράκος, Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλάει για την παιδική παραβατικότητα
18.05.2023 | 20:03

Ο Γιώργος Λυράκος, Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλάει για την παιδική παραβατικότητα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Παιδιά παραμελημένα, εκτεθειμένα στη βία, μαθητές με σουγιάδες και επιθετική συμπεριφορά. Δεν είναι σκηνές από κινηματογραφική ταινία, αλλά στιγμές από την καθημερινότητα μας.

Η βία επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, στο σπίτι, στο σχολείο, στις γειτονιές.

Είναι η βία που γεννάει βία αλλά και η ασυδοσία και η ελευθεριότητα που αργά η γρήγορα οδηγούν εκεί, και θα παραμένει εκεί όσο δεν κάνουμε κάτι.

Το φαινόμενο της εφηβικής παραβατικότητας, στη μια ή στην άλλη έκφανση του, απασχολεί εδώ και καιρό την Ελλάδα και πια όχι μόνο τις μεγάλες αστικές περιοχές, αλλά και τόπους όπως ο δικός μας. 

Πριν από λίγες μέρες με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός 11χρονου από συνομηλίκους του, στα Πατήσια, η Δέσποινα Βασιλειάδου φιλοξένησε στον ραδιοφωνικό αέρα του Fm 100, τον κ. Γιώργο Λυράκο, Κλινικό Ψυχολόγο Υγείας, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Η κουβέντα περιστράφηκε στο τι φταίει, πώς ανακόπτεται, τι πρέπει και μπορούν να κάνουν οι οικογένειες. Τα όρια και πόσο σημαντικό είναι να τα θέτουν οι γονείς από μικρή ηλικία, καθώς και η εμπέδωση των συνεπειών. 

Ακούστε τη συζήτηση: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel