Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Νέο προφυλακτικό λειτουργεί αφού λιώνει μέσα στον γυναικείο κόλπο
achilladelis
Νέο προφυλακτικό λειτουργεί αφού λιώνει μέσα στον γυναικείο κόλπο
12.12.2012 | 03:41

Νέο προφυλακτικό λειτουργεί αφού λιώνει μέσα στον γυναικείο κόλπο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Υγεία

Ενα νέο «προφυλακτικό» το οποίο προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και το οποίο διαλύεται μέσα στο ανθρώπινο σώμα κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Το «προφυλακτικό» αυτό είναι φτιαγμένο από μικρο-ίνες και αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να εκλύει χημικά εντός του οργανισμού του γυναικείου οργανισμού.

 

Χάρη στην «προσαρμοστικότητά» τους οι νέες νανο-ίνες μπορούν να αποδειχθούν καλύτερες στη χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών σε σύγκριση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες όπως τα τζελ, οι ταμπλέτες ή τα χάπια.

Το νέο αυτό υλικό θα μπορούσε να εισάγεται απευθείας στο σώμα ή να χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε συσκευές αντισύλληψης όπως οι κολπικοί δακτύλιοι.

Το «προφυλακτικό» αυτό θα μπορούσε να διαλύεται είτε μέσα σε λίγα λεπτά, παρέχοντας άμεση και διακριτική προστασία, είτε πιο αργά, μέσα σε λίγε ημέρες, επιτρέποντας την ελεγχόμενη και σταδιακή χορήγηση ουσιών – όπως συμβαίνει σήμερα με το αντισυλληπτικό χάπι – και παρέχοντας έτσι αντισύλληψη αλλά και προστασία από τον ιό HIV.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018