Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Αναλυτής Μοριακής Βιολογίας για την έγκυρη και ταχεία διάγνωση της γρίπης
ikteo limnou
Αναλυτής Μοριακής Βιολογίας για την έγκυρη και ταχεία διάγνωση της γρίπης
13.01.2020 | 18:12

Αναλυτής Μοριακής Βιολογίας για την έγκυρη και ταχεία διάγνωση της γρίπης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Είναι γνωστό ότι παρουσιαστήκαν κρούσματα Γρίπης αλλά και ότι η Γρίπη ακόμη και την άνοιξη είναι μια ιδιαιτέρως μεταδοτική οξεία ιογενής λοίμωξη της αναπνευστικής οδού. Πρόκειται για λοιμώδη νόσο η οποία μεταδίδεται εύκολα μέσω του βήχα και του φταρνίσματος των αερολοιμογόνων σταγονιδίων τα οποία περιέχουν ζωντανό τον ιό.

Οι Ιοί τύπου Α είναι συνήθως οι επικρατέστεροι σε σύγκριση με τους ιούς τύπου Β. Οι Ιοί τύπου Α σχετίζονται με τις σοβαρότερες επιδημίες γρίπης Τέλος οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν του βασικούς κανόνες της πρόληψης και κάθε χρόνο να εμβολιάζονται με το αντιγριπικά εμβόλιο. Οι εξάρσεις Γρίπης συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά τους φθινοπωρινούς χειμερινούς μήνες άλλα και κατά την αρχική περίοδο της άνοιξης Γίνεται γνωστό στους ιατρούς και τους πολίτες του νησιού μας. Ότι Το Μικροβιολογικό και βιοχημικό τμήμα του Διαγνωστικού κέντρου Λήμνου Ιατρική Α.Ε στα πλαίσια της αναβάθμισης του εργαστηριακού εξοπλισμού του προμηθεύθηκε από το 2019 ένα σύγχρονο αναλυτή μοριακής βιολογίας, για την έγκυρη και ταχύτερη ( εντός 10 λεπτών ) ανίχνευση των ιών της Γρίπης τύπου Α και Β από το ρινικό επίχρισμα του ασθενούς.

Ο Αναλυτής αυτός χρησιμοποιεί μια μέθοδο μοριακής τεχνολογίας ,την P.C.R ( αλυσιδωτή αντίδραση της Πολυμεράσης ) για την αξιόπιστη ανίχνευση του γενετικού υλικού των ιών της Γρίπης Τύπου Α και Β με αποτέλεσμα την ταχεία διάγνωση της Γρίπης. Οι ταχείες διαδικασίες διάγνωσης με αυξημένη ευαισθησία είναι ουσιώδεις για την αξιόπιστη ανίχνευση της Γρίπης τύπου Α και Β ,δίδοντας έτσι στο θεράποντα γιατρό να λάβει άμεσες αποφάσεις αποτελεσματικής θεραπείας με τα κατάλληλα αντιικα φάρμακα. Αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την έγκαιρη θεραπεία και για την καλύτερη κλινική πορεία του ασθενούς. Επομένως έχει μεγάλη σημασία, η ταχεία διάγνωση της γρίπης διότι μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες νοσηλείες σε Μονάδες εντατικής θεραπείας μειωμένες δευτεροπαθείς επιπλοκές, και μειωμένες δαπάνες νοσοκομειακής νοσηλείας.

Η αξιοπιστία της μεθόδου είναι 100 % αποτελεσματική Η ευαισθησία αυτής της μεθοδολογίας έναντι των παλαιοτέρων μεθόδων Άνοσο χρωματογραφίας η οποία γινότανε μέχρι πρότινος ,και η ευαισθησία τους ήταν μεταξύ 50-80% Επομενως σήμερα εάν είναι άρρωστα 100 άτομα ....από Γρίπη Α- Β τότε εάν αυτά όλα τα άτομα εξεταστούν θα ανιχνευτούν άρρωστα με τη μέθοδο μέσω του αναλυτή της Μοριακής τεχνολογίας Τέλος η μεθοδολογία αυτή αποτελεί ασφαλές και σύγχρονο διάφορο - διαγνωστικό εργαλείο για τον θεράποντα ιατρό για την γρήγορη θεραπευτική αγωγή στον άρρωστο...και την ταχεία ανάρρωση του.

Ιανουάριος 2020

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018