Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Να τρέξουμε στον εμβολιαστικό μαραθώνιο «Ελευθερία»
ikteo limnou
Να τρέξουμε στον εμβολιαστικό μαραθώνιο «Ελευθερία»
23.12.2020 | 20:57

Να τρέξουμε στον εμβολιαστικό μαραθώνιο «Ελευθερία»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Χρειάζεται υπομονή, προσοχή... προπόνηση

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Είχα γράψει τον Οκτώβριο ότι το νησί μας βρίσκεται σε Υγειονομική άμυνα διότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και ότι ο ιός έχει γίνει πολύ επιθετικός υπέρ μεταδοτικός και ότι πλησιάζαμε τότε τα 1000 κρούσματα στη χώρα, .Όμως τα έχουμε ξεπεράσει και περιμένουν οι ειδικοί πτώση του αριθμού των κρουσμάτων και περιορισμό της διασποράς.

Η λοίμωξη έχει επωαστεί έχει μεγάλη διασπορά ...και συνεχίζεται διότι τώρα υπάρχουν και μεταλλάξεις αρχίζοντας από τη Αγγλία και ο ιός είναι πιο μεταδοτικός ... ο πόλεμος συνεχίζεται Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ,διότι τώρα παρατηρούμε να νοσούν νέα άτομα τα οποία μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι τους Είναι μια επικίνδυνη λοίμωξη η οποία είναι πολύ συστηματική νόσος δηλαδή εκτός από το αναπνευστικό προσβάλει και άλλα συστήματα του οργανισμού ,τη καρδιά, τα αγγεία τα νεφρά ,τον εγκέφαλο με σοβαρές οργανικές βλάβες.

Το Σεπτέμβριο καμαρώναμε ότι είμαστε στη πράσινη ζώνη και γρήγορα πήγαμε στη κόκκινη και σε λίγο το Νοέμβριο είχαμε 30-40 κρούσματα 1 σε δημοτικό σχολείο και 3 θανάτους ! ενώ ακόμη δεν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο συντονιστική επιτροπή διαχείρισης της πανδημίας όπως είχαμε το 2006 με τη γρίπη των πτηνών Είναι όμως αξιοπρόσεκτο και ενθαρρυντικό ότι έγινε σοβαρή παρέμβαση από το Δήμο τον Ιατρικό σύλλογο και το Νοσοκομείο το Επαρχείο με ιχνηλάτηση στους κατοίκους και θα πρέπει να συνεχιστεί για να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί φορείς και να καθοριστεί το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί μας.

Η δειγματοληπτική προληπτική ιχνηλάτιση στο πληθυσμό σε συγκεκριμένες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες είναι μέτρο πρόληψης για να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς και τις κρυπτογενής λοιμώξεις του ιού οι οποίοι κατά τη γνώμη μου μπορεί να υπάρχουν, Αυτό είναι βασικό στοιχείο επιδημιολογικής ενημέρωσης γιατί έχουμε μετακινήσεις πολιτών και επισκεπτών από όλες τις μολυσματικές περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Δ Αττική Θεσ/κη Καβάλα Κοζάνη και τη γειτονική μας Λέσβο κάτι που δεν το προβλέψαμε Έχω ακούσει ότι τώρα στο νησί μας υπάρχει ύφεση της πανδημίας και δεν καταγράφονται κρούσματα ΠΡΟΣΟΧΗ !!δεν πρέπει να ησυχάσουμε πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την ύφεση είναι ευθύνη όλων μας και πρέπει να θωρακίσουμε το νησί μας ...γιατί ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι έρχονται και από που !!

Εδώ στο νησί πρέπει να προσέχουμε όλοι είναι ένας χώρος που δεν είναι πυκνοκατοικημένος είναι πλεονέκτημα ευθύνης ,και πρέπει να το σεβαστούμε ,δεν έχουμε πολλές λύσεις και δεν μας επιτρέπετε να βάλουμε φωτιά , από την αδιαφορία και την απειθαρχία μας Προσοχή !! γιατί όλοι γυρίζουμε στους δρόμους χρειάζεται μέτρο για τις συναντήσεις μας και τις άσκοπες μετακινήσεις μας Ο ιός μεταδίδεται σαν άνεμος με μεγάλη διασπορά στη χώρα μας γιατί τώρα βλέπουμε και τα αποτελέσματα της αδιαφορίας της χαλάρωσης των μέτρων σε άλλες περιοχές Παρατηρούμε ότι η υπερβολή η ανοησία η ανευθυνότητα ορισμένων έχει αντικαταστήσει την αυτογνωσία τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα ώστε να βάζουν ολόκληρη την αστυνομία να μας φυλάνε !!! Τέλος είναι αξιοπρόσεκτο ότι εμείς δεν έχουμε αστικές συγκοινωνίες όπου η διασπορά είναι εξασφαλισμένη γιατί και μάσκες φορούν αλλά συνωστίζονται και στηρίζονται στα στηρίγματα του λεωφορείου που χιλιάδες χέρια τα πιάνουν κάθε μέρα.

Η κοινωνία μας είναι κλειστή και χρειάζεται έλεγχος στις εισόδους του νησιού μας προσοχή Έπρεπε από την αρχή να γίνει ο έλεγχος αυτός διότι μας ξέφυγε Πότε δεν είναι αργά τώρα όμως το περιστατικό είναι επείγον !!!... και χρειάζεται άμεση παρέμβαση στις πύλες εισόδου Λιμάνι αεροδρόμιο Ο Ιός δεν πετάει .μεταφέρεται Τέλος η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αντιμετωπίζει μια θανατηφόρο πανδημία από ένα άγνωστο ιό με ένα βιολογικό κύκλο στο στάδιο της έρευνας΅,ο οποίος φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από τις κλιματολογικές γεωλογικές γεωγραφικές συνθήκες Επομένως τώρα που θα έχουμε χειμώνα χρειάζεται προσοχή.

Επειδή έχουμε ύφεση πρέπει με την ίδια θέληση και ατομική ευθύνη να τηρούνται τα μέτρα οι αποστάσεις η,μάσκα και τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης όχι μόνο για τους συμπολίτες μας αλλά τους δικούς μας ανθρώπους και για τον εαυτό μας .. προσοχή !!Γιατί εμείς που θέλουμε να συμμετέχουμε να τρέξουμε στον εμβολιαστικό Μαραθώνιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !! ο οποίος αρχίζει σε λίγες μέρες ...πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε φαίνεται ότι είναι αγώνας δύσκολος μέχρι το Εμβόλιο Αποδεικνύεται όμως ότι ο δρόμος είναι με πολλές ανηφόρες ειδικές συνθήκες μεταφοράς συντήρησις του εμβολίου ,με λιγότερες δόσεις και πολύπλοκους προγραμματισμούς γιατί δυστυχώς η Ε Ε αγόρασε λίγα εμβόλια και περιμένει και από άλλες εταιρίες Εμείς εδώ άραγε πότε ?...γιατί είναι η μόνη λύση πρόληψης να τερματίσουμε σε αυτό το μαραθώνιο που γίνεται σε ολόκληρο το κόσμο γιατί έτσι θα θωρακίσουμε τη κοινότητα με τείχος ανοσίας για να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού πριν αρρωστήσουμε.

Πάντως άλλο το εμβόλιο και άλλο το φάρμακο άλλο το εμβόλιο και άλλο ο όρος με έτοιμα αντισώματα ( αντιτετανικός ορός άλλο το εμβόλιο )Κάνω έκλυση παρακαλώ ... Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση πρέπει να προστατεύσουμε το νησί μας να είμαστε σε άμυνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εμείς οι ίδιοι για να κάνουν όσοι θέλουν το εμβόλιο γιατί είμαστε μεσοπέλαγα ,γιατί τα πρωτόκολλα γράφονται και μοιράζονται εύκολα Τέλος μας προσβάλουν οι αρμόδιοι δεν είναι σοβαρό να βγάζουν την αστυνομία να βλέπουν εάν εφαρμόζονται τα μέτρα και για το πως θα κινηθούμε τις γιορτές για να μας βοηθήσουν με τιμωρία και πρόστιμα να μας προστατεύσουν τη ζωή μας να μας ενδυναμώσουν και να μας θωρακίσουν για να φθάσουμε μέχρι το εμβόλιο και τα φάρμακα απέναντι στον ιό.

Τώρα χρειάζεται πειθαρχία και εφαρμογή όχι λόγια και θεωρίες οι οποίες δεν αποδεικνύονται από τα αποτελέσματα Είμαστε σε πόλεμο και δύσκολα συνυπάρχει υγεία και οικονομία είναι δυο μεγέθη αλληλοεξαρτώμενα και σε τέτοιες περιόδους έχουμε απώλειες ζωής και δυστυχία Πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους και τις νέες ως υπεύθυνους πολίτες να τα εφαρμόζουν τη πρόληψη Άλλη λύση δεν υπάρχει !! μέχρι το Εμβόλιο πρέπει με πολύ θέληση και προσοχή να αποφύγουμε στο νησί μας την αδιαφορία και να εφαρμόζουμε τα μέτρα Να προσέξουμε ή να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι Ποτέ δεν είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης ειλικρινά είναι διασκεδαστικό λες και θα παίξουν Χαρτιά Πόκα 9 άτομα ότι παράλογο και ανεύθυνο διότι με αυτό το τρόπο δημιουργούνται εστίες μετάδοσις και διασποράς Θέλω να πιστεύω ότι κάθε νοικοκύρης ξέρει τι θα κάνει αν θέλει να προφυλάξει το σπιτικό του Τέλος είναι φανερό μέχρι σήμερα πολλές φορές μόνο με πρόστιμο, εφαρμόζονται από τους πολίτες, τα μετρά που αφορούν προστασία της ατομικής και δημοσίας υγείας όπως κράνος ζώνες μάσκα Ας προσέξουμε γιατί τα μέτρα θα τα εφαρμόζουμε και μετά τον εμβολιασμό μέχρι να εμβολιστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού περίπου το 70% ΥΓΕΙΑ σε όλο το κόσμο προσοχή για να συμμετέχουμε σε αυτό τον εμβολιαστικό μαραθώνιο ...για να συναντήσουμε το τείχος ανοσίας.


καλά Χριστούγεννα ..Υγεία ευτυχία το νέο έτος Δεκέμβριος 2020

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018