Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πόλεμος στην Ουκρανία – Συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στο BBC

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Πόλεμος στην Ουκρανία – Συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στο BBC
29.05.2023 | 09:32

Πόλεμος στην Ουκρανία – Συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στο BBC

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Μόσχα προειδοποιεί ότι οι προμήθειες όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία ενέχουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Ο Αντρέι Κελίν, πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο BBC ότι η χώρα του διαθέτει "τεράστιους πόρους" και ότι ακόμη "δεν έχει δράσει πολύ σοβαρά".

Ο κ. Κελίν έκανε τα σχετικά σχόλιά παρά την παρέλευση ενός και πλέον χρόνου σφοδρών μαχών και τις ευρέως διαδεδομένες αποδείξεις για ρωσικά εγκλήματα πολέμου.

Στη συνέντευξη με τη Λόρα Κούενσμπεργκ, άφησε να εννοηθεί ότι προσβλήθηκε όταν αμφισβητήθηκε για τη συμπεριφορά της Ρωσίας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο BBC, ο κ. Κελίν προειδοποίησε για μια "νέα διάσταση" στον πόλεμο.

Επιμένοντας ότι η Ρωσία "δεν έχει μόλις αρχίσει ακόμη να δρα πολύ σοβαρά", ο πρέσβης σημείωσε ότι "η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους".

Η διάρκεια της σύγκρουσης, είπε, "εξαρτάται από τις προσπάθειες κλιμάκωσης του πολέμου που αναλαμβάνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως το Ηνωμένο Βασίλειο".

Και πρόσθεσε: "Αργά ή γρήγορα, βέβαια, αυτή η κλιμάκωση μπορεί να πάρει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να κάνουμε ειρήνη αύριο".

Τα σχόλια του πρεσβευτή έγιναν την ώρα που ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας της Ουκρανίας, ο Ολέξι Ντανίλοφ, δήλωσε στο BBC ότι η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την από καιρό αναμενόμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Όμως ο ισχυρισμός του κ. Κελίν ότι η Ρωσία έχει "τεράστιους πόρους" στη διάθεσή της για να πολεμήσει έρχεται σε αντίθεση με τις πολλαπλές αναφορές επί τόπου ότι οι δυνάμεις της είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένες και χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας του ΗΒ

- Τις τελευταίες εβδομάδες, ο τόνος της δημόσιας συζήτησης στη Ρωσία έχει μετακινηθεί από την απλή τιμωρία όσων επικρίνουν την "Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση" προς την εντολή προς τους πολίτες να κάνουν ενεργά θυσίες για την υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας.

- Ρωσικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομίας να εγκρίνει την εξαήμερη εβδομάδα για τους εργαζόμενους μπροστά στις οικονομικές απαιτήσεις του πολέμου, προφανώς χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

- Στις 21 Μαΐου 2023, η κορυφαία Ρωσίδα προπαγανδίστρια Μαργαρίτα Σιμονιάν διατύπωσε την άποψη ότι οι πολίτες θα πρέπει να εργάζονται για δύο επιπλέον ώρες στα εργοστάσια πυρομαχικών κάθε μέρα, μετά την κανονική τους εργασία.

- Ο εξελισσόμενος τόνος των συζητήσεων απηχεί σαφώς μια σοβιετικού τύπου αίσθηση κοινωνικού καταναγκασμού.

- Αναδεικνύει επίσης το πώς η ηγεσία πιθανότατα αναγνωρίζει τις οικονομικές επιδόσεις ως αποφασιστικό παράγοντα για τη νίκη στον πόλεμο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel