Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εκθεση Frontex: Μείωση 74% στις παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα | Ενώ αυξάνονται σε Ιταλία-Βαλκάνια
ikteo limnou
facebook seminaria
Εκθεση Frontex: Μείωση 74% στις παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα | Ενώ αυξάνονται σε Ιταλία-Βαλκάνια
27.11.2020 | 08:56

Εκθεση Frontex: Μείωση 74% στις παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα | Ενώ αυξάνονται σε Ιταλία-Βαλκάνια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει έκθεση της Frontex σχετικά με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται θεαματική μείωση της τάξεως των 74% στις παράνομες μεταναστευτικές ροές από την ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με πέρυσι. Ενώ, οι παράνομοι πρόσφυγες που πέρασαν στην Ελλάδα τους πρώτους 10 μήνες του 2020 ανέρχονται σε 16.968.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, ανιχνεύθηκαν 1.050 περιπτώσεις παράνομης μετανάστευσης τον Οκτώβριο στην Ανατολική Μεσόγειο, μια μείωση 25% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο. Η πληθώρα των μεταναστών που καταγράφηκαν ήταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Τουρκία.
 
 
O πίνακας της Frontex για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές
 
Εκτός από την Ελλάδα, μείωση στις παράνομες μεταναστευτικές ροές σημειώνεται μέχρι στιγμής για το 2020 την δυτική Μεσόγειο και την Ισπανία όπου υπάρχει πτώση 36% σε σχέση με πέρυσι, ήτοι 13.309 παράνομοι πρόσφυγες.
 
Αύξηση παράνομων μεταναστευτικών ροών σε Ιταλία και Βαλκάνια
Την ίδια στιγμή, στην έκθεση της Frontex φαίνεται μεγάλη αύξηση στις παράνομες μεταναστευτικές ροές τόσο στην Ιταλία, όσο και στα Βαλκάνια. Στη γείτονα χώρα και την κεντρική Μεσόγειο έχουν περάσει μέσα στο 2020 28.424 παράνομοι πρόσφυγες. Μια αύξηση 137% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019.
 
Οσον αφορά στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, o Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης κατέγραψε αύξηση 122% συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Ενα ποσοστό που «μεταφράζεται» στον αριθμό 19.707 παράνομων μεταναστών.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018